Grand départ van de Tour de France 2015 in Utrecht - Holland.com
Article

Grand départ van de Tour de France 2015 in Utrecht

19 jan. 2015

Van 2 tot 5 juli 2015 start de Tour de France vanuit Utrecht. De Grand Départ is een wielerfeest dat goed past in fietsstad Utrecht. Op donderdag 2 juli maakt Utrecht kennis met het peloton tijdens de ploegenpresentatie in park Lepelenburg. 4 juli vindt een tijdrit plaats in de stad; de eerste etappe van 13,7 kilometer door het centrum van Utrecht naar het Science park. Op zondag 5 juli rijdt het peloton vanaf de Jaarbeurs, langs de grachten en de Dom en verlaat de stoet Utrecht bij Leidsche Rijn.

De Grand Départ van de Tour de France biedt een scala aan mogelijkheden voor internationale promotie om Utrecht als stad op de kaart te zetten.

Utrecht is een vitale, jonge en bruisende stad die grote waarde hecht aan het ontdekken en ontwikkelen van talent. Een stad ook die volop in beweging is. Utrecht combineert de groei van de stad met een verbetering van de kwaliteit van de stad. Er wordt geïnvesteerd in fiets, openbaar vervoer, openbare ruimte en sportieve en culturele voorzieningen. De Tour de France past uitstekend bij deze ambities. Het levert een stimulans aan het sportklimaat en vergroot de internationale bekendheid van de stad en daarmee de bezoekers aan Utrecht. Dat is goed voor de economie en werkgelegenheid. Maar vooral biedt het Utrechters, bedrijven, instellingen en bezoekers een onvergetelijk topsportevenement van wereldklasse.

Het is dé uitgelezen kans voor iedereen om de belevenis van start van de Tour de France van dichtbij mee te maken.

Meer info: www.tourdefranceutrecht.com

Vond je dit interessant? Ontdek meer