Nieuws uit Texel - Holland.com
Foto: marike timmermans
Article

Nieuws uit Texel

19 mrt. 2015

Boutique Hotel Texel: het wonder van woolness met een wolbad

Luxe sfeervolle kamers en suites, een restaurant waar gekookt wordt met verse streekproducten van eigen eiland en een unieke Spa Woolness: dat zijn de troeven van het onlangs verbouwde Boutique Hotel Texel. In de geheel vernieuwde Spa Woolness draait het om ontspanning met natuurlijke eilandproducten. Geniet van een schapenmelkmassage, schoonheidsbehandeling of een authentiek wolbad op een van de mooiste plekjes van Texel. Boutique Hotel Texel ligt midden op het eiland, op steenworp afstand van de natuurreservaten de Slufter en de Muy en op 4 km van De Koog en De Cocksdorp. Meer info: www.hoteltexel.nl

De laatste kogel van de Tweede Wereldoorlog

De laatste (noodlottige) kogel van de Tweede Werledoorlog werd op 20 mei 1945 afgevuurd op Texel; het eiland was daarmee laatste slagveld van Europa. De bevrijding van Texel wordt op 20 mei herdacht met onder andere een rondrit van oude legervoertuigen en foto-exposities in de dorpen.

Meer info: http://www.texel600jaarstad.nl/agenda/

Schone energie uit eb en vloed

Texel heeft een primeur op het gebied van opwekking van schone energie: vanaf april draait in het Marsdiep, vlakbij de haven van Texel, een getijdencentrale. BlueTEC, zoals de getijdencentrale heet, zal door de werking van eb en vloed schone energie uit water gaan opwekken. Ingenieur Allard van Hoeken, hoofd Nieuwe Energie bij offshorebedrijf Bluewater Energy Service, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van dit drijvende systeem. Als BlueTEC naar behoren werkt, wil Bluewater de demo in serie gaan bouwen en inzetten op afgelegen locaties om daar de bevolking van energie te voorzien.

Nieuwe wadwachtershut

Tussen de natuurgebieden Utopia en de Schorren – aan de Waddenzeekant van het eiland – komt eind maart een wadwachtershut die bemand gaat worden door vrijwilligers van Natuurmonumenten van begin april tot eind augustus. Zij slapen daar, waken over de natuur en ontvangen bezoekers tijdens de periode waarin de recreatiedruk in dit gebied groot is en er een oogje in het zeil gehouden moet worden om (onbedoelde) verstoringen te voorkomen.

Meer info: www.natuurmonumenten.nl/nieuws/gezocht-vrijwillige-wadwachters-op-texel

Vond je dit interessant? Ontdek meer