Rhythm & Roots en De Boeddha in Tropenmuseum Amsterdam - Holland.com
Article

Rhythm & Roots en De Boeddha in Tropenmuseum Amsterdam

9 mei 2016

Adres:
Linnaeusstraat 2
1092CK Amsterdam
Bekijk de website

Ontdek de culturele diversiteit die de wereld rijk is in het Tropenmuseum in Amsterdam

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark - in het upcoming en trendy Amsterdam Oost - dateert uit 1926. De imposante centrale hal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling - waaronder de Nederlandse koloniale geschiedenis - en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen.

Verhalen over mensen

Het Tropenmuseum vertelt verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we ondanks de verschillen, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Tijdelijke exposities 2016: Rhythm & Roots en De Boeddha

Op 13 mei opent de tijdelijke tentoonstelling Rhythm & Roots. Van jazz tot salsa, van hiphop tot rock-‘n-roll: muziek is grensoverschrijdend en universeel. Het doet iets met je. Het beweegt je en laat je bewegen. Net zoals muziek zelf ook constant in beweging is. Te zien t/m 30 oktober 2016.

Vanaf 23 september 2016 is de tentoonstelling De Boeddha te bezoeken. De Boeddha is een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis. Wat maakt het levensverhaal van deze spirituele leider zo intrigerend? Waarom zijn Boeddhabeelden uit diverse landen verschillend van elkaar? En wat zoeken mensen in het boeddhisme? Ontdek het in het Tropenmuseum.

Eten en shoppen

Grenzend aan het museum zit het nieuwe Grand Café De Tropen, waar bezoekers terecht kunnen voor een heerlijke kop koffie, een lekkere lunch, borrel of diner. Bij mooi weer is het zonnige terras geopend met uitzicht op het Oosterpark.

De museumwinkel verkoopt kleinere en grotere cadeaus van over de hele wereld. Van internationale (kook)boeken, sieraden tot textiel en handgemaakte schalen: volop keuze voor een mooi souvenir.

Bezoek het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag  –  en in de schoolvakanties ook op maandag – van 10 uur tot 17 uur. De entree bedraagt € 15,- voor volwassen en € 8,- voor 4 - 18 jaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 0031 88 0042 800/891

E-mail: [email protected]. Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.tropenmuseum.nl/pers  

Vond je dit interessant? Ontdek meer