The Frick Collection – Kunstschatten uit New York - Holland.com
Foto: Jean-Auguste-Dominique Ingres, Comtesse d'Haussonville, 1845, oil on canvas, 51 7/8 x 36 ¼ inches The Frick Collection, New York; photo: Michael Bodycomb
Article

The Frick Collection – Kunstschatten uit New York

20 jan. 2015

Het Mauritshuis in Den Haag is compleet vernieuwd. Heeft u het Mauritshuis al bezocht? Dit is uw uitgelezen kans! Van 5 februari tot en met 10 mei 2015 kunt u namelijk exclusief in het Mauritshuis werken uit de wereldberoemde The Frick Collection bekijken.

  • Bewonder maar liefst 36 topstukken uit de Frick Collection van onder meer Ingres, Van Eyck en Van Ruisdael.
  • Nog nooit eerder was de Frick Collection in Europa te bewonderen.
  • U betaalt voor deze tentoonstelling geen extra toeslag.

The Frick Collection is een unieke kunstverzameling van de staalmagnaat Henry Clay Frick (1849-1919). Normaal gesproken zijn deze werken alleen te zien in een schitterend museum aan het Central Park in New York, oorspronkelijk gebouwd als het woonhuis van Frick. 

Primeur in Europa

Met de 36 topstukken uit deze collectie, die allen na de dood van Frick zijn verzameld, heeft het Mauritshuis een primeur. Nooit eerder werd zo’n groot deel van deze wereldberoemde collectie uitgeleend. De expositie toont meesterwerken uit de 13e tot en met de 19e eeuw van meesters als Van Eyck, Ingres, Cimabue en Liotard. Uniek want in de Nederlandse musea is weinig tot geen werk te zien van deze kunstenaars.

Naast beroemde schilderijen zullen er ook tekeningen, sculpturen en toegepaste kunst uit The Frick Collection worden getoond. Op deze manier krijgt u een fantastische indruk van de hoge kwaliteit en diversiteit van deze verzameling. 

Samenwerking Frick Collection en Mauritshuis

De afgelopen jaren hebben het Mauritshuis en The Frick Collection intensief samengewerkt. In 2013 waren een aantal topstukken uit het Mauritshuis - waaronder het ‘Meisje met de Parel’ (1665) en ‘Het puttertje’ (1654) - te zien in New York. Het was de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van The Frick Collection.

Geen extra toeslag

Voor het bezoeken van The Frick Collection hoeft u geen extra toeslag te betalen. U betaalt enkel entree voor het Mauritshuis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer