Campings

Nederlanders staan in het buitenland bekend als kampeerliefhebbers, maar meestal zetten ze toch in eigen land hun tent op. Daarom zijn er in Nederland veel campings te vinden, zowel aan de kust als in bosrijke gebieden. De meeste campings zijn geopend van april tot oktober.

Boek een camping in Nederland

Boek een stacaravan, ingerichte tent of neem uw eigen kampeeruitrusting mee.

Bekijk het aanbod van campings

Ga glampen in Nederland!

Ga glampen in Nederland – in een luxetent of in de safarilodge!

Lees meer

Campings in Nederland

Basiscampings of Luxueus Kamperen

Uw campingvakantie kan speciaal op uw wensen worden aangepast. Afhankelijk van wat u zoekt, kunt u kamperen op zogenaamde natuurkampeerterreinen, die door de Staatsbosbeheer zijn toegewezen en beperkte faciliteiten aanbieden, of op familiecampings met zwembad, speelveld en veel activiteiten voor kinderen. Veel campings verhuren ook kleine bungalows of hutten.

Campingvakantie naar enerverende steden

Boek een campingvakantie naar Nederland en ontdek de unieke sfeer in historische steden als Amsterdam, Den Haag of Maastricht. U kunt er genieten van prachtige musea, eeuwenoude architectuur en volop gezelligheid. Maak bijvoorbeeld een rondvaart over de grachten, ga heerlijk uit eten in een van de vele lekkere restaurants en geniet van de eeuwenoude architectuur.

Campingvakantie naar rustgevende natuur

Houdt u meer van de natuur? Ook dan valt er tijdens een campingvakantie in Nederland veel te genieten. Uiteraard zijn er de uitgestrekte polders, rivierlandschappen en meren, maar ook zijn er prachtige natuurgebieden als de Oostvaardersplassen en Nationaal Park de Hoge Veluwe. U kunt er eindeloos fietsen, wandelen of kanoën en wist u dat u in Nederland zelfs de ‘grote vijf’  (ree, edelhert, wild zwijn, zeehond en bever) kunt spotten?

Campingvakantie naar de kust

Naast mooie steden en weidse natuur heeft Nederland ook honderden kilometers strand en mooie eilanden. U vindt er prachtige stranden, leuke badplaatsen en gezellige strandpaviljoens. Er zijn de bekende, populaire badplaatsen als Scheveningen en Zandvoort, maar ook in Zeeland en op de Waddeneilanden vindt u alles wat u zoekt voor een heerlijk campingvakantie.

Transport

Wilt u Nederland echt ontdekken tijdens uw campingvakantie in Nederland, dan is vervoer natuurlijk onmisbaar. U kunt gebruik maken van het goed geregelde openbaar vervoer, maar ook kunt u een fiets of een auto huren om op eigen gelegenheid op pad te gaan. De wegen zijn in Nederland goed onderhouden en goed bewegwijzerd.

Boek uw camping

Nederland heeft veel bijzondere campings and tenten. U kunt slapen in een tent die hangt aan een appelboom, in een typische Mongoolse Yurt, een Tipi-tent of zelfs in een luxe outdoor safaritent met bad! Bekijk ons volledige aanbod aan campings in Nederland en boek direct de camping die bij u past.

Bereikbaarheid en parkeren

Waar u ook kiest voor een camping in Nederland, u kunt deze altijd bereiken per openbaar vervoer. Bent u met uw eigen auto (of huurauto), let dan op waar u wel en niet kunt parkeren zodat u geen parkeerboete krijgt. Op veel plaatsen dient u in het centrum te betalen. Daarnaast zijn er vaak betaalde parkeergarages.

Meer over hotels, hostels en bed & breakfasts

Naast vele campings, zoals boerencampings en campings aan zee, kunt u ook overnachten in een van de vele hotels, bed & breakfasts en hostels. Kijk op hotels in Amsterdam, hotels in Den Haag, hotels in Maastricht, hostels in Nederland en hotels aan zee.

Campings aan de Nederlandse kust

Bekijk hier de beste aanbevolen campings aan de Nederlandse kust.

Lees meer

Glamping is kamperen in luxe

Geniet van het heerlijke buitenleven, maar mét de luxe en het comfort van thuis!

Bekijk beschikbaarheid

Uit-je Tent

Bijzonder, wild en goedkoop kamperen in Nederland is mogelijk tijdens de Uit-je Tent dagen.

Lees meer

Camp Silver Hideaway

Breng de nacht door in één van deze Amerikaanse Airstreams op Waddeneiland Texel!

Texel, Noord-Holland

Bekijk beschikbaarheid