© Instagram @loesvandril

Glamping in Nederland

4 van 6 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Glamping is kamperen in luxe. Of u nu kiest voor een tipi, een safaritent of een chalet: u overnacht in de natuur, hoeft niet zelf uw tent op te zetten en ook geen concessies te doen op het gebied van comfort. In Nederland vindt u vele betaalbare glamping-accommodaties, aan zee, aan een meer of op het land.

© Instagram @loesvandril
  • Glamping, dat is een volledig ingerichte tent midden in de natuur.
  • Overnachten in een luxueuze tent vlak bij de kust.
  • De hond mee op uw glamping-vakantie? Geen probleem!

Kamperen met een vleugje glamour

In plaats van op een luchtbed slaapt u in een echt bed. Koken doet u in een kitchenette in plaats van op een gasstel. En in sommige gevallen hebt u zelfs een eigen badkamer en ligt het beddengoed in de safaritent voor u klaar. Maar het beste is dat u ondanks de luxe toch het echte kampeergevoel beleeft. Uw vakantiehuis is een stevige linnen tent met meerdere ‘kamers . En als u 's ochtends opstaat, bent u midden in de natuur!

Glamping aan het Nederlandse strand

De Nederlandse kust is 450 kilometer lang. En tussen de duinen en het achterland liggen heel wat natuurcampings, die ook glamping-accommodaties aanbieden. Zo biedt Duynpark Het Zwanenwater in de Noord-Hollandse kustplaats Callantsoog comfortabele tentenkampaccomodaties met terras. Vanaf uw luxueuze tent is het slechts tien minuten lopen naar het strand! Ook aan de kust van het Eemmeer kunt u in een tentenkamp uw kampeervakantie aan het water doorbrengen.

Luxueus kamperen met de hond

Veel hondenliefhebbers zijn ook enthousiaste kampeerders. Geen wonder, omdat je veel tijd in de openlucht en midden in de natuur doorbrengt. In Nederland zijn er enkele glamping-accommodaties waar ook honden welkom zijn. Bijvoorbeeld op het eiland Texel of in de provincie Zeeland zijn er midden in de natuur hondvriendelijke en luxueuze tenten of chalets neergezet, waar u een comfortabele vakantie kunt doorbrengen.

Glamping met kinderen

De meeste kinderen vinden het spannend om in een tent te slapen. En als de camping dan ook nog een speeltuin, een meertje, een trampoline of dieren heeft, dan worden de meeste kinderen pas echt enthousiast. Op familiecamping Hendriks Wijkje in Drenthe mogen de kinderen zelfs op de Shetlandpony's van de camping rijden of helpen bij het voeren. En Camping de Berenkuil in Drenthe is vanwege zijn boomhutten, hangbruggen en reuzenglijbanen zelfs tot meest kindvriendelijke camping van het jaar gekroond. Zo wordt kamperen ook voor kinderen een onvergetelijke ervaring!