Foto: © Landal GreenParks

Accommodatie in Friesland

Friesland is bij uitstek een provincie om te bezoeken tijdens uw vakantie. U vindt in Friesland diverse accommodaties. In Leeuwarden kunt u slapen in de cellen van een oude gevangenis. Langs de meren vindt u vakantieparken aan het water en verspreid door heel Friesland vindt u diverse B&B’s en bijzondere hotelkamers.

Hotels in Friesland

Hotel Post Plaza

Het karakteristieke hotel Grand Hotel Plaza is gevestigd in het 18-eeuwse oude pand. Het beschikt over moderne kamers, een luxueus wellnesscentrum en een eigen tuin met een terras.

Hotel Stadsherberg Sneek

Naast de Sneeker Waterspoort en vlakbij het treinstation van Sneek verblijft u in dit gezellige hotel. Het hotel zelf heeft een Grand Café, maar ook in de omgeving kunt u terecht bij diverse cafés en restaurants.

Hotel Zeezicht

De naam zegt het al: hier geniet u van een prachtig uitzicht over de Waddenzee en de haven van Harlingen. Het treinstation en de veerpont naar Vlieland en Terschelling zijn op loopafstand.

Bijzondere accommodatie in Friesland

Slapen op grote hoogte

Het watertorenhotel in Nes biedt suites op 41 meter hoogte. Voorzien van alle luxe die u kunt bedenken met een prachtig weids uitzicht.

Slapen in een wijnvat

Wakker worden in een wijnvat van 15.000 liter? Het kan in Stavoren! Bijzondere accommodatie voor twee personen.

Slapen in de gevangenis

Verschaf uzelf een alibi en slaap in het Alibi Hostel waar de oude cellen zijn omgetoverd tot slaapvertrekken.

Vakantiehuizen in Friesland

Slachtehiem

In deze recreatieboerderij is ruimte voor maximaal 16 personen en heeft aanpassingen voor mindervaliden. Een ideale accommodatie voor groepen dus. U verblijft midden in de natuur maar mooie stadjes en dorpen zijn goed bereikbaar.

Steile Banck

Dit landhuis ligt net buiten Stavoren, midden in de natuur. Het is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een sauna en eigen aanlegsteiger.

De Meerkoet

U houdt van natuur? In dit vakantiehuisje zit u midden in de bossen van het Friese Gaasterland. Vanaf hier maakt u heerlijke wandelingen of fietstochten, maar ook oude stadjes langs het Ijsselmeer.

Bijzondere Bed & Breakfasts in Friesland

Hotels in Friesland

Bekijk het ruime aanbod van hotels, B&B's en appartementen in en rondom Friesland. Geniet van de veelzijdige bestemming Friesland met prachtige natuur, museums en watersportactiviteiten. Ontdek Friesland ook op de fiets door de vele fietsroutes die door Friesland lopen.