Overnachten in een kasteel

Verblijf in een romantisch kasteel. Door heel Nederland vindt u middeleeuwse kastelen en landgoederen uit de 17e of 18e eeuw waar u in kunt slapen en geniet van luxe, rust en ruimte.

Kastelen in de buurt van de Nederlandse kust

Vorstelijk overnachten in een kasteel

Heeft u altijd al een keer in een kasteel willen overnachten? Stijlvol ingericht, omringd door prachtige tuinen, alsof u zo in een middeleeuws sprookje bent beland. In Nederland vindt u op diverse plekken kastelen waarin u kunt overnachten. U ervaart het leven op een kasteel maar wel met de gemakken van de 21e eeuw.

Kastelen in de kuststreek

Wanneer u de Nederlandse kust bezoekt, kunt u in prachtige kastelen overnachten. In Zuid-Holland slaapt u bijvoorbeeld in kasteel Oud-Poelgeest, niet ver van Leiden. In Noord-Holland verblijft u in landgoed Duin en Kruidberg bij Santpoort-Noord of kasteel Assumburg bij Heemskerk.

Kastelen in Limburg

De bourgondische provincie Limburg is dé plek om prachtige kastelen te bezoeken. Verblijf bijvoorbeeld in Chateau Gerlach, ook wel de buitenplaats van Maastricht genoemd. Dineer hier in het chique restaurant dat met een Michelinster bekroond is. Ook bijzonder is het kleine kasteel Hattem, vlak bij het centrum van Roermond. Verblijft u in kasteel Geulzicht of kasteel TerWorm, dan geniet u van een omgeving waar u prachtige wandelingen maakt.

Kastelen in Gelderland

Stelt u zich eens voor: na een heerlijke dag in de prachtige natuur van de Veluwe uitrusten in een vorstelijk kasteel. Het populaire natuurgebied in Gelderland biedt diverse mogelijkheden. Kijkt u eens bij Kasteel de Essenburgh. In de buurt vindt u Sauna- en beautycentrum De Zwaluwhoeve. Kom hier helemaal tot rust en sluit de dag ideaal af met een overnachting in het luxe kasteel.

Ook Relais & Chateaux Kasteel Engelenburg ligt bij de Veluwe. U kunt hier gebruik maken van de golfbaan. Een ideale plek voor een actieve vakantie dus.

In Ophemert, vlak bij Tiel, vindt u het 13e-eeuwse Kasteel Ophemert: een kleinschalige Bed and Breakfast met stijlvolle kamers. Bij mooi weer neemt u hier een duik in het buitenzwembad.

Bijzonder overnachten

Heeft u wel eens geslapen in een kasteel of op een boot? Bekijk hier meer bijzondere accommodaties.

Lees meer
Kastelen in Limburg
Kastelen in Gelderland