Vakantie op de boerderij

46 van 90 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Een idyllisch huis met rieten dak of een statig landhuis, een boerderij met vee of een voormalige schuur: iedereen kan de juiste accommodatie vinden voor een onvergetelijke vakantie op een Nederlandse boerderij.

  • Tussen windmolens en weides: boek op de boerderij een vakantie in harmonie met de natuur.
  • Een paradijs voor kinderen: de hele dag spelen en ravotten in de buitenlucht.
  • En het hoeft er niet minder luxueus om te zijn, want er zijn boerderijen met een eigen zwembad en open haard.

Nederland en de landbouw

Nederland is van oudsher een handelsnatie. De landbouw speelt echter ook al eeuwen een belangrijke rol. Het is gemakkelijk om je de vele windmolens voor te stellen die de vruchtbare en grond en weides droog hielden. Samen met de grazende schapen en koeien zijn ze ook nu nog bepalend voor het landschap. We hebben de heerlijke kaas en zuivelproducten te danken aan de molens. Nederland staat ook bekend om de heerlijke tomaten en groenten die er worden verbouwd. Een aantal boerderijen in Nederland verkoopt de opbrengst van het land aan huis. Bij veel boerderijen mag u een kijkje nemen in de stal en ziet u de boeren aan het werk.

Breng uw vakantie door op de boerderij

Op het platteland vindt u idyllische boerderijen die deels of geheel zijn verbouwd tot vakantiehuizen. Een vakantie op de boerderij betekent tijd doorbrengen tussen de koeien, tulpen en windmolens. Nederland - puur genieten! De zee is ook meestal vlakbij, zodat u uw vakantie op de boerderij kunt combineren met lange strandwandelingen.

De meeste vakantieboerderijen liggen in de provincies Gelderland en Overijssel. Gelderland is de grootste provincie in Nederland, die betovert met zijn afwisselende landschap vol bossen, heidevelden en zandvlakten. De natuur laat zich van haar beste kant zien in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De provincie Overijssel is ook heel groen, de ideale omgeving voor een boerderijvakantie. Vanuit de boerderij kunt u de omgeving gemakkelijk te voet of op de fiets verkennen.

Voordelen van een boerderijvakantie

Een vakantie op de boerderij is de perfecte keuze voor gezinnen met kinderen. Op de boerderij kunt u de hele dag doorbrengen met dieren. U kunt zelfs meehelpen of zelf een appel plukken. Wanneer u de deur opendoet, staan uw kinderen al in de frisse buitenlucht. Er is veel ruimte om heerlijk te ravotten. En omdat u zelf kunt koken in uw vakantiewoning of boerderij, kunt u verse groenten en aardappelen gaan halen bij de boer. Heerlijk!

Als u liever verblijft in een meer elegante en comfortabele omgeving, zijn er landhuizen met een eigen zwembad of open haard voor gezellige avonden op het platteland.

Boek een vakantie op de boerderij

U zult versteld staan van de fantastische boerderijen waar u in Nederland uw vakantie kunt doorbrengen. Er zijn boerderijen met rieten dak en een eigen vijver en kindvriendelijke boerderijen met een speeltuin en speelkamer. Hier kunt u zien aan welke landelijke vakantiehuizen bezoekers van Nederland het hoogste cijfer geven:

Urlaub mit Hund

Erkunden Sie die Städte und Strände Hollands gemeinsam mit Ihrem vierbeinigen Freund.