Vakantiehuizen aan het water

35 keer bekeken

13 van 16 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Neem ‘s ochtends een frisse duik in het koele water, strijk ‘s middags met uw hengel neer op de steiger en geniet ‘s avonds van de zonsondergang. Een huis aan het water betekent pure ontspanning. Een vakantie aan het meer is natuurlijk ook geweldig voor allerlei watersporten.

  • Bekijk de 600 monumenten in de Culturele Hoofdstad Leeuwarden.
  • De zee is niet hetzelfde als een meer – vind de juiste reisbestemming voor u.
  • Er zijn veel prachtige vakantiehuizen in Friesland en Zeeland.

Een vakantie aan het meer

Van eenvoudige houten huisjes en woonboten tot luxe villa’s met een eigen aanlegplaats - vind uw ideale vakantiehuis aan het meer en geniet van een ontspannen vakantie met uitzicht op zeilboten en zachte golven. Er wachten u vele heerlijke vakantiehuizen aan het water voor een fantastische, gevarieerde vakantie, vooral met kinderen. Neem een boot, surfboard, kano of rubberbootje en kom op bezoek in Nederland! In Friesland vindt u de typerende waterlandschappen. Ook in alle andere regio in Nederlands zijn er fantastische meren en riviermondingen, waar het vakantieverblijf van uw dromen al op u staat te wachten.

Zee, meer of plas?

Er is nog wel eens een verwarring tussen het Nederlands en het Duits. Wanneer u het woord “zee” in het Nederlands ziet staan, betekent dit “Meer” in het Duits. Het dorp Egmond aan Zee ligt dus niet aan een meer maar aan zee. Om het nog ingewikkelder te maken voor Duitstaligen: Nederlanders gaan naar het “meer” (”See” in het Duits) om te zwemmen. Het IJsselmeer is bijvoorbeeld een omsloten baai, waar u ook prachtige vakantiehuizen kunt vinden. Naast meren vindt u ook vaak “plassen”. De Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen bij Utrecht behoren tot de mooiste waterlandschappen in Nederland. Veel rijke Nederlanders hebben hier direct aan het water een weekendhuis laten bouwen. Er zijn hier ook unieke vakantiewoningen aan het water voor toeristen, vaak met een eigen aanlegplaats.

Boek een vakantiewoning aan het water

Er zijn veel vakantiewoningen direct aan het water, waaronder vrijstaande bungalows of chalets in een vakantiepark, te vinden via de volgende link.

Ontdek meer in de omgeving
Vakantiehuizen aan het water