Foto: © Stux via Pixabay

Dagje uit in Nederland

Zoek je een uitje of een bestemming voor een dagje weg? Actief, cultureel, met kinderen, gezellig en ontspannen… Je hoeft niet ver weg te gaan om leuke dingen te doen. Ontdek bijvoorbeeld een museum, wandelroute of bijzondere plek in de buurt van je eigen woonplaats. Trek erop uit in de natuur. Stap op de fiets en geniet van de omgeving. Laat je verrassen door iets nieuws. Bekijk de mogelijkheden voor een (veilig) dagje uit & veel plezier!

Ontdek de natuur

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan veertig natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Kom heerlijk fietsen door de natuur! Bekijk onze prachtige fietsroutes in heel Nederland.

Langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan je fantastisch wandelen. Ontdek onze favoriete routes.

Reis langs de Hanzesteden en ontdek hun unieke karakter en het authentieke Nederland.

Activiteiten

Shoppen in Nederland? In de grote steden zijn er de mooiste winkeltjes, warenhuizen en winkelcetra voor fashion, kunst en design.

Kom naar de leukste pretparken van Nederland en beleef een spannende dag vol achtbanen, speeltuinen en waterpret.

Attracties

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Top 10 activiteiten voor kinderen

Tip van de redactie: bezoek de Deltawerken!

Bekijk meer

Meer uitjes en leuke dingen om te doen per provincie

Provincies in Nederland

Nederland heeft twaalf provincies. Elke provincie van Nederland heeft zijn eigen karakter en charme. Lees welke Nederlandse provincie het beste bij jou past…

Lees meer

Houd je op de hoogte van de maatregelen per veiligheidsregio, volg eventuele instructies en vermijd drukke plekken.

Nederland strijdt tegen Corona. Wat betekenen de veiligheidsmaatregelen voor je verblijf, activiteiten en mogelijkheden? Ga goed voorbereid op stap.

Ontdek verrassende plekken per regio en per plaats. Met actuele vakantietips van lokale organisaties. Zij weten het precies: hier moet je zijn!