Amsterdam Light Festival - Holland.com
Evenementen

Amsterdam Light Festival

26 nov. 2020 - 17 jan. 2021, Amsterdam

Tijdens het Amsterdam Light Festival, dat in december wordt gehouden, worden de grachten in Amsterdam opgesierd door de beste lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dagelijks ziet u de mooiste projecties langs de rivier de Amstel of langs de schitterende grachten in het centrum.

  • Zeven weken lang een prachtig lichtfestival in Amsterdam.
  • Zowel wandelend als per boot te bezichtigen.
  • Koop uw tickets vooraf met korting.

Elk jaar licht tijdens Amsterdam Light Festival de binnenstad van Amsterdam op door tientallen innovatieve en kwalitatieve lichtkunstwerken van (inter)nationale kunstenaars. Sinds 2012 heeft Amsterdam Light Festival al meer dan 200 kunstwerken gerealiseerd en hiermee behoort het tot één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa. Na de première komt een deel van de speciaal voor Amsterdam ontworpen kunstwerken terecht in een vaste collectie die de wereld overgaat.

Zeven weken in december en het eerste gedeelte van januari zijn de kunstwerken dagelijks te bewonderen van 17:00 tot 23:00 uur in de historische binnenstad. Via meerdere routes is het festival varend, fietsend en wandelend te beleven. Alle kunstwerken zijn de gehele periode verlicht en u kunt stemmen op uw favoriete kunstwerk. De publieksprijs wordt in het laatste weekend van het festival uitgereikt aan de kunstenaar van het winnende werk.

Wandel of fiets langs Amsterdam Light Festival

De kunstwerken zijn op diverse manieren te bewonderen. U kunt dit op eigen gelegenheid doen of door een tour te boeken bij één van de official partners van het festival. Deze bieden zowel fietstours als wandeltochten met gids aan.

Amsterdam Light Festival vanaf het water

Vanaf het water lijken de kunstwerken nog magischer! De schittering in het water en de achtergrond van de 17e-eeuwse binnenstad maken dit een ervaring om nooit te vergeten. Er zijn diverse mogelijkheden voor een rondvaart. Stap aan boord en laat u verrassen!

Tickets Amsterdam Light Festival

Voorkom wachtrijen en boek uw tickets voor het Amsterdam Light Festival online. Combineer uw rondvaart met bijvoorbeeld en bezoek aan een van de musea in Amsterdam voor een compleet dagje Amsterdam.

U vindt het vertrekpunt van het Amsterdam Light Festival recht tegenover station Amsterdam Centraal.

In de buurt

Het Amsterdam Light Festival vindt plaats in het hart van Amsterdam. Op de grachten in de binnenstad en rivier de Amstel. In de buurt van het opstappunt voor de rondvaart van het Amsterdam Light Festival vind u Madame Tussauds, het Koninklijk Paleis op de dam, Museum ons’ Lieve Heer op Solder en uiteraard vele winkels om te shoppen.

Tip van de redactie: Vergeet uw camera niet! De kunstwerken vormen een fotogeniek beeld!

Hotels

art'otel Amsterdam

In het art'otel Amsterdam komen design en ontspanning samen.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Vond je dit interessant? Ontdek meer