Amsterdam Light Festival - Holland.com
Evenementen

Amsterdam Light Festival

2 dec. 2021 - 23 jan. 2022, Amsterdam

Tijdens het Amsterdam Light Festival, dat in december wordt gehouden, worden de grachten in Amsterdam opgesierd door de beste lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dagelijks zie je de mooiste projecties in het historische centrum van Amsterdam.

  • Drie weken lang een inspirerend lichtfestival in Amsterdam.
  • Beleef het festival te voet met de nieuwe Light Walk.
  • Koop je ticket online via de website van Amsterdam Light Festival.
Elk jaar licht tijdens Amsterdam Light Festival de binnenstad van Amsterdam op door tientallen innovatieve en kwalitatieve lichtkunstwerken van (inter)nationale kunstenaars. Sinds 2012 heeft Amsterdam Light Festival al meer dan 200 kunstwerken gerealiseerd en hiermee behoort het tot één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa. Na de première komt een deel van de speciaal voor Amsterdam ontworpen kunstwerken terecht in een vaste collectie die de wereld overgaat.

Interactieve Light Walk

Drie weken in december en het eerste gedeelte van januari zijn de kunstwerken dagelijks te bewonderen van 17:00 tot 23:00 uur in de historische binnenstad. Met de nieuw ontwikkelde Light Walk ga je op pad door de Plantage-Weesperbuurt. Via WhatsApp krijg je een verhaal te horen van theatermaker Lucas De Man, over licht, natuur en de stad, onder het overkoepelende thema 'When Nature Calls'. De wandeling is interactief, want je hebt als bezoeker zelf invloed op het verhaal. Wil je je verdiepen in de lichtkunst? App dit naar Lucas en hij deelt exclusieve interviews met de kunstenaars. Ben je juist geïnteresseerd in geschiedenis? Dan vertelt hij je meer over het verleden van de buurt waarin je in gaat lopen.

Tickets Amsterdam Light Festival

Vanaf oktober gaat de ticketverkoop van start via de website van Amsterdam Light Festival. Bezoekers boeken een datum en tijdslot, om het festival corona-proof te houden.

Tip: vergeet niet je smartphone (met WhatsApp) op te laden en je oortjes mee te nemen!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,

}">