Foto: © Janus van den Eijnden via Amsterdam Light Festival
Evenementen

Amsterdam Light Festival

2 dec. 2021 - 23 jan. 2022, Amsterdam

Tijdens het Amsterdam Light Festival, dat in december wordt gehouden, worden de grachten in Amsterdam opgesierd door de beste lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland. Dagelijks zie je de mooiste projecties in het historische centrum van Amsterdam.

  • Ruim 50 dagen een inspirerend lichtfestival in Amsterdam.
  • Beleef het festival te voet.
  • Koop je ticket online via de website van Amsterdam Light Festival.
Elk jaar licht tijdens Amsterdam Light Festival de binnenstad van Amsterdam op door tientallen innovatieve en kwalitatieve lichtkunstwerken van (inter)nationale kunstenaars. Sinds 2012 heeft Amsterdam Light Festival al meer dan 270 kunstwerken gerealiseerd en hiermee behoort het tot één van de grootste lichtkunstfestivals van Europa. Na het festival komt een deel van de speciaal voor Amsterdam ontworpen kunstwerken terecht in een vaste collectie die de wereld overgaat.

Celebrate Light

Ruim 50 dagen in december en het eerste gedeelte van januari zijn de kunstwerken dagelijks te bewonderen van 17:00 tot 23:00 (op Oudejaarsavond tot 20:00 uur). Beleef het festival per boot of te voet, inclusief een (audio)gids om alles te weten te komen over de kunstwerken en kunstenaars.

Ontdek alle kanten van de wintertijd in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Ontdek prachtige uitzichten en gezellige cafés dankzij onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer.

Ontdek de leukste winteractiviteiten in Amsterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,