Foto: © Bloemencorso Bollenstreek
Categorie:Evenementen

Bloemencorso Bollenstreek

20 apr. 2022 - 24 apr. 2022, Noordwijk

Het Bloemencorso Bollenstreek is een groots jaarlijks bloemenfestijn. Tientallen creatief ontworpen praalwagens vol opgestoken narcissen, hyacinten, tulpen en andere bloemen beelden elk jaar een ander thema uit. Daarnaast rijden er met grote bloemboeketten versierde auto’s mee. De hele stoet gaat dwars door de ‘Bollenstreek’, begeleid door muziek en entertainment. Inmiddels trekt dit kleurrijke bloemenspektakel bijna een miljoen belangstellenden uit binnen- en buitenland.

  • Geniet in geuren en kleuren van de praalwagens vol opgestoken bloemen.
  • Het Bloemencorso Bollenstreek volgt een route van 42 kilometer van Noordwijk naar Haarlem.
  • Foto-momentjes! Bewonder de bloemenwagens met elk jaar een ander thema.
Adres:
Wilhelminaboulevard
Noordwijk
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Van Noordwijk naar Haarlem

Op zaterdag om 9.30u verzamelen de wagens op de Boulevard van Noordwijk om via verschillende dorpen in de Bollenstreek helemaal naar Haarlem te rijden. Daar wordt ‘s avonds rond 21.00u het corso in de stad verwacht. Een tocht van 42 kilometer, langs bloeiende velden en door diverse plaatsen in de Bollenstreek. Op zondag kun je in Haarlem nog eens rustig zien hoeveel werk er in het Bloemencorso is gestoken. De praalwagens staan daar de hele dag opgesteld om van dichtbij te bekijken.

Publieke tribunes langs de route

Op verschillende plekken langs de route zijn publieke tribunes met zitplaatsen. Hier vertelt een spreker over het corso en de praalwagens. De zitplaatsen zijn erg populair en je moet tijdig reserveren voor een plaats. Langs de hele route kun je ook gewoon aan de weg staan om de stoet te bekijken.

Bezoek de opbouwdagen of het avondcorso

Miljoenen bloemen en het werk van 1500 vrijwilligers zorgen voor 's werelds mooiste bloemencorso. Wil je weten hoe ze het maken, dan kun je vanaf woensdag een van de opbouwdagen bezoeken. Op vrijdagavond verzamelen alle wagens voor het Avondcorso in het centrum van Noordwijkerhout. Om 21.15 uur trekt het corso feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.

Andere bloemencorso’s in Nederland

Het bloemencorso van de Bollenstreek is niet het enige bloemencorso in Nederland. In augustus kun je de feestelijke Flower Parade in Rijnsburg meemaken en in september zijn er in Lichtenvoorde en Zundert schitterende corso’s met dahlia’s.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen

Aankomende evenementen

Categorie: Ontdekken

Evenementen in Nederland

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,