NN CPC Loop Den Haag
NN CPC Loop Den Haag
Foto: © Luka de Kruijf
Evenementen

De NN Halve Marathon van Den Haag

13 mrt. 2022, Den Haag

Elk jaar wordt in Den Haag de halve marathon georganiseerd; een evenement waar duizenden enthousiaste lopers op af komen en waar ook voor het publiek veel vermaak is.

  • Ruim 26.000 deelnemers doen jaarlijks mee aan de jaarlijkse halve marathon in Den Haag en genieten van het fraaie parcours.
  • Lees meer over de verschillende trajecten voor klein en groot, recreanten of topatleten.
  • Een echte sportieve uitdaging.

De verschillende categorieën

Topatleten en recreatieve hardlopers komen in Den Haag samen voor de jaarlijkse halve marathon van Den Haag. Meer dan 26.000 deelnemers zullen meelopen in verschilende categorieën variërend van een traject van één kilometer voor kinderen tot de halve marathon met atleten van wereldformaat.

Het parcours en de toeschouwers

Het parcours van de halve marathon van Den Haag loopt van het historische centrum van de stad tot aan het strand van Scheveningen en weer terug. Deze fenomenale hardloopwedstrijd, die in het verleden al wereldrecords heeft opgeleverd, trekt altijd duizenden juichende toeschouwers. Het is zonder twijfel één van de beste hardloopwedstrijden van Nederland.

De NN Halve Marathon van Den Haag

Als u op zoek bent naar een fysieke en sportieve uitdaging in Nederland moet u zich zeker opgeven voor de halve marathon van Den Haag. De start- en eindstreep bevinden zich op een steenworp afstand van het treinstation. Nog een groot pluspunt zijn de uitmuntende voorzieningen, zoals drinkpunten, tassenopslag en verkleedruimtes. De NN Halve Marathon van Den Haag is onderdeel van de NN CPC Loop Den Haag. Andere onderdelen op het programma zijn onder andere de 5 km Loop en de 10 km Loop.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,