Fietselfstedentocht - Holland.com
Foto: © Theo de Witte
Evenementen

Fietselfstedentocht

1 juni 2020 Geannuleerd, Bolsward

Is de Elfstedentocht op de schaats te zwaar en te koud voor u, dan is er ieder jaar een variant op de fiets. De Fietselfstedentocht is al in 1912 voor het eerst georganiseerd en wordt ieder jaar, door maximaal 15.000 fietsers verreden op tweede Pinksterdag.

  • Fiets langs alle elf steden van de elfstedenroute.
  • Geniet met ruim 15.000 fietsers van het Friese landschap.
  • Ook als fietsvakantie mogelijk.

Toertocht door Friesland

De eerste groep vertrekt om 5 uur 's ochtends vanuit Bolsward en daarna vertrekken er elke 8 minuten weer zo'n 650 rijders. In tegenstelling tot de schaatstocht is de Fietselfstedentocht geen wedstrijd maar een toertocht. Er geldt zelfs een maximale snelheid van 25 kilometer per uur en wie te hard gaat moet soms bij een stempelpost even wachten. Fietsen dienen volledig op menselijke kracht te worden voortbewogen en e-bikes zijn dan ook niet toegestaan!

Elf steden op de fiets

De route voert langs dezelfde elf steden als de beroemde schaatstocht en is zo'n 240 kilometer lang. Voor één dag fietsen is dat best een flinke afstand. De uiterste tijd van aankomst is middernacht. Wie later komt krijgt helaas niet de herdenkingsmedaille.

Wilt u op uw gemak de elf steden bezichtigen?

De Elfstedentocht per fiets is ook als fietsvakantie te boeken. Dan fietst u in 8 dagen langs de elf historische steden. Geniet van het prachtige Friese landschap en ontdek dit unieke stukje traditie.

Overnachten in Bolsward

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Bolsward vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Vond je dit interessant? Ontdek meer