Evenementen

Flower Parade Rijnsburg

12 aug. 2022 - 14 aug. 2022, Katwijk

De Flower Parade Rijnsburg is iedere zomer te bezichtigen in de bollenstreek. Tijdens het bloemencorso zijn prachtig versierde wagens en theater te bewonderen. Jaarlijks trekt dit bijzondere corso meer dan 350.000 bezoekers.

  • Bezoek een van de oudste bloemencorso’s van Nederland.
  • Een natuurlijk theater met meer dan 100 figuranten.
  • Prachtig versierde praalwagens met honderden verschillende soorten bloemen.

Programma

Iedere tweede zaterdag in augustus rijdt de Flower Parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk Noordwijk. Het bloemencorso is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en dit alles wordt begeleid door diverse muziekkorpsen. De thema´s op de praalwagens worden tot leven gewekt door meer dan 100 figuranten zodat het corso echt tot leven komt!

Op de vrijdagavond voor het bloemencorso kunt u de wagens al bekijken tijdens de Flower Parade openingshow in Bloemenveiling Royal Flora Holland in Rijnsburg. Op zondag kunt de praalwagens bekijken als deze staan opgesteld op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Een van de oudste bloemencorso’s van Nederland

Het eerste bloemencorso in Rijnsburg vond plaats in 1946 en daarmee is de Flower Parade een van de oudste corso’s van Nederland. Professionele arrangeurs verwerken honderden soorten bloemen in de uitbeelding van het jaarlijs wisselende thema.  

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,