Foto: © Kerst in Oud Kampen
Evenementen

Kerst in Oud Kampen

18 dec. 2021 - 19 dec. 2021 Geannuleerd, Kampen

Kampen is een van de prachtige Hanzesteden gelegen aan de eeuwenoude rivier de IJssel. De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert in december in een groot openlucht theaterfestival tijdens Kerst in Oud Kampen.

  • Ontmoet personages uit de Charles Dickens verhalen en geniet van de vele theatervoorstellingen.
  • Bezoek Kerst in Oud Kampen en ontdek de regio IJsseldelta.
  • Ervaar de Hanzegeschiedenis op een reconstructie van de Kamper Kogge, een middeleeuws schip.

Kerst in Oud Kampen

Van historische doorkijkjes naar een ver verleden tot persoonlijke ontmoetingen met  personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens. Kerst in Oud Kampen speelt zich af in het sfeervolle centrum van Kampen. De geur van punch, mooie kerstbomen, knusse straatjes, gerestaureerde panden en de prachtige ligging aan de rivier de IJssel vormen het decor. Het festival vind plaats op zaterdag en zondag van 16.00 tot 21.00 uur.

Ontdek de IJsseldelta: Nederland in het klein

Kampen ligt samen met twee andere Hanzesteden Zwolle en Hasselt, in de prachtige IJsseldelta regio. In de IJsseldelta kun je heerlijk uitwaaien, wandelen en fietsen over kronkelende dijkjes en eindeloos ver kijken in de oudste polder van Nederland. De regio IJsseldelta staat daarom bekend als Nederland in het klein. Bezoek Kerst in Oud Kampen en ontdek de regio IJsseldelta.

Tip van de redactie: op de bodem van de IJssel is een Middeleeuws scheepswrak gevonden. Een échte Kogge! De Kogge bracht Kampen en andere Hanzesteden welvaart. In 2016 kwam de Kogge boven water, waarnaar hij voor archeologisch onderzoek naar een werf gebracht werd. Wat maakte het schip allemaal mee? Hoe zag het Kampen van toen er uit? In de haven van Kampen ligt een reconstructie van de Kogge, volg een rondleiding op het schip of maak een rondvaart!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,