Foto: © Kunstmaand Ameland
Evenementen

Kunstmaand Ameland

1 nov. 2022 - 30 nov. 2022, Hollum

Bezoek in november Ameland en geniet u niet alleen van de mooiste natuur, maar ook van de mooiste cultuur. Zo'n 70 kunstenaars uit verschillende landen exposeren hun werk, verspreid over het hele eiland. En dat werk varieert van schilderkunst tot fotografie tot beeldhouwwerk tot glaskunst tot keramiek... en ga zo maar door.

  • Een maand vol kunst te zien op Ameland.
  • Geniet van het uitzicht tijdens een fietstocht.
  • Meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren over het hele eiland.

Kunst op de fiets

Met meer dan 90 kilometer fietspad is Ameland bovendien het ideale eiland om te fietsen. Dus dat betekent dat u die natuur en cultuur mooi kunt combineren. U fietst over schelpenpaadjes, langs het strand en door de duinen; en onderweg kunt u op meer dan 30 locaties kunst bewonderen. En, u hoeft niets te missen want er is een speciale gids met daarin alle informatie over wie waar exposeert.

Podiumkunsten

Naast de vele vormen van beeldende kunst, mag u ook zeker de vele podiumkunsten niet missen. Van mooie theaterstukken tot schitterende concerten... zorg dat u erbij bent. Mocht u zelf zin krijgen om wat kunstzinnigs te doen, dan zijn er allerlei workshops, gegeven door dezelfde kunstenaars die exposeren op het eiland. Bovendien: de entree van alle exposities is gratis!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,