Evenementen

Limburgs Mooiste

10 juni 2022 - 11 juni 2022, Heerlen

Limburgs Mooiste begon als toerversie van de Amstel Gold wielerrace door de glooiende weides van Limburg. De toer wordt georganiseerd door de Stichting Grand Ballon en vindt plaats in het eerste weekend na Pinksteren. Je kunt kiezen uit verscheidene professionele routes, twee routes van 100 kilometer (één heuvelachtige en één met minder heuvels) en een meer uitdagende route van 150 kilometer. Daarnaast worden er op hetzelfde moment een aantal kortere “gezinsroutes” georganiseerd. Rijd met de kinderen een verkorte toer van 30 kilometer. Alle routes beginnen en eindigen bij het Avantis Business Park, dat op de grens met Duitsland ligt.

  • Toertochten voor elk niveau.
  • Meer dan 500 km fietspad en maar één stoplicht.
  • Op de zondag erna een loopevenement voor hardlopers.
Adres:
Burgemeester van Grunsvenplein 145
6411AS Heerlen
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Het evenement bezoeken

Elk jaar stellen bedrijven en organisaties uit heel Holland teams samen om deel te nemen aan deze toertocht. De kortere gezinsroutes voor niet-professionele fietsliefhebbers trekken groepen uit heel Europa. De sfeer is feestelijk en ontspannen. Bovendien organiseert het Business Park dat dienst doet als start- en eindpunt ook een fietsenbeurs waar men kan proefrijden op een nieuwe fiets, accessoires kan kopen en de sport kan ontdekken. Kampeerruimte, sanitaire voorzieningen en doucheruimten met warm water zijn aanwezig.

Doe het op zijn Nederlands: op twee wielen

Deelnemen aan Limburgs Mooiste is een leuke manier om het zuiden op echt Hollandse wijze te ontdekken: per fiets. Als u al fietst, kan de fietsbeurs uw interesse verdiepen en ervoor zorgen dat u de sport in Holland nog meer op prijs gaat stellen. Als u de sport nog niet beoefent, kan dit evenement zelfs de grootste, meest onsportieve scepticus bekeren. Professionele toertochten moeten vooraf worden geregistreerd. Individuele deelnemers kunnen op Avantis parkeren en kamperen en zich bij de start inschrijven voor de gezinsroutes. In het centrum van Heerlen kunt u zich ook registreren.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,