Foto: © MOJO concerts
Evenementen

North Sea Jazz Festival

8 juli 2022 - 10 juli 2022, Rotterdam

Het North Sea Jazz Festival is uitgegroeid tot Nederlands grootste jazzevenement. Elk jaar hebben meer dan 65.000 bezoekers de tijd van hun leven als zo'n 1300 artiesten laten zien wat ze waard zijn op ongeveer 15 podia in Ahoy Rotterdam. Drie dagen lang is Rotterdam de internationale jazzhoofdstad.

  • Bezoek het grootste jazzevenement van Nederland.
  • Geniet van verschillende muziekgenres op het North Sea Jazz Festival.
  • Ga naar optredens van gevestigde namen of ontdek aanstormend talent.
Adres:
Ahoyweg 10
3084BA Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Muziekstijlen en Legendes

Op het North Sea Jazz Festival kunt u luisteren naar allerlei muziekgenres. Het aanbod varieert van New Orleans jazz, swing, bebop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en elektronische jazz tot blues, gospel, funk, soul, R&B, hiphop, worldbeat en latin.

U kunt optredens verwachten van jazzlegendes zoals Wayne Shorter, Erykah Badu, Paul Anka, Steve Coleman, Candy Dulfer, Alicia Keys, Wynton Marsalis, Herbie Hancock, Jamiroquai en The Zawinul Syndicate, maar ook van aanstormende talenten die de toekomst van de jazz vertegenwoordigen.

In het verleden speelden onder andere Nat Adderley, Miles Davis, Ibrahim Ferrer, Ella Fitzgerald, Lionel Hampton, Al Jarreau, B.B. King en James Brown en Prince op het North Sea Jazz Festival.

Jazzmuziek in Nederland

Het North Sea Jazz Festival is een must voor alle jazzliefhebbers. Het festival vindt in juli plaats in Rotterdam. Lees op internet meer over het programma en de legendes die er optreden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,