SAIL Amsterdam - Holland.com
Foto: © Edward Lich via Pixabay
Evenementen

SAIL Amsterdam

20 aug. 2025 - 24 aug. 2025, Amsterdam

Adres:
Kattenburgerstraat 7 - Gebouw 39
1018JA Amsterdam

SAIL Amsterdam betekent een imposante en ongeëvenaarde vloot met tall ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica's. Het grootste maritieme evenement ter wereld wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en trekt ruim anderhalf miljoen bezoekers.

Schepen en shows

SAIL start traditiegetrouw met de Parade, waarbij honderden schepen de rivier het IJ op varen, een uniek schouwspel dat u nooit zult vergeten. In de dagen daarna worden er op het water verschillende wedstrijden gehouden, zoals Skûtsjesilen, een wedstrijd met de typisch Friese skûtsjes. Ook voert de Koninklijke Marine demonstraties op het water uit.

Naast al deze wateractiviteiten is er op de kade ook genoeg te doen. Het SAIL programma staat vol met vermaak, kunst, cultuur, muziek en sport- en kinderactiviteiten.

SAIL 2020

SAIL Amsterdam is totaal gewijd aan boten, schepen en alles dat drijft. Na vijf jaar voorbereiding zal SAIL Amsterdam u in augustus 2020 compleet versteld doen staan. U kunt in de dagen voorafgaand aan het evenement al een voorproefje van de geweldige vloot krijgen in IJmuiden, waar de schepen zich verzamelen voor de parade. Ook deze zogenaamde PreSail IJmuiden trekt duizenden liefhebbers van boten en water sport en vele andere bezoekers.

Aankomende evenementen

Evenementen in Nederland

Bezoek de meest bijzondere evenementen en de leukste festivals.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Vond je dit interessant? Ontdek meer