Foto: © Edward Lich via Pixabay
Evenementen

SAIL Amsterdam

20 aug. 2025 - 24 aug. 2025, Amsterdam

SAIL Amsterdam betekent een imposante en ongeëvenaarde vloot met tall ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica's. Het grootste maritieme evenement ter wereld wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en trekt ruim anderhalf miljoen bezoekers.
Adres:
Danzigerkade 69
1013AP Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Schepen en shows

SAIL start traditiegetrouw met de Parade, waarbij honderden schepen de rivier het IJ op varen, een uniek schouwspel dat u nooit zult vergeten. In de dagen daarna worden er op het water verschillende wedstrijden gehouden, zoals Skûtsjesilen, een wedstrijd met de typisch Friese skûtsjes. Ook voert de Koninklijke Marine demonstraties op het water uit.

Naast al deze wateractiviteiten is er op de kade ook genoeg te doen. Het SAIL programma staat vol met vermaak, kunst, cultuur, muziek en sport- en kinderactiviteiten.

SAIL 2020

SAIL Amsterdam is totaal gewijd aan boten, schepen en alles dat drijft. Na vijf jaar voorbereiding zal SAIL Amsterdam u in augustus 2020 compleet versteld doen staan. U kunt in de dagen voorafgaand aan het evenement al een voorproefje van de geweldige vloot krijgen in IJmuiden, waar de schepen zich verzamelen voor de parade. Ook deze zogenaamde PreSail IJmuiden trekt duizenden liefhebbers van boten en water sport en vele andere bezoekers.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,