Foto: © Theo de Witte
Evenementen

Sneekweek

5 aug. 2022 - 11 aug. 2022, Sneek

Begin augustus begint in Friesland traditiegetrouw de Sneekweek. De Sneekweek wordt ieder jaar georganiseerd door de Koninklijk Watersportvereniging Sneek. Het is het grootste zeilevenement op Europese binnenwateren. Liefhebbers van de zeilsport, maar ook duizenden feestgangers komen op dit watersportevenement af.

  • Bekijk op vrijdagavond de vlootschouw in het centrum van Sneek.
  • Geniet van de wedstrijden en de gezelligheid op Starteiland.
  • Beleef op woensdag de traditionele Hardzeildag.

Sneekweek: watersport en feesten

De feestelijke sfeer van de Sneekweek is al net zo bekend als de zeilwedstrijden zelf. Verschillende feestelijke activiteiten, waaronder een kermis en een grote braderie, maken van de Sneekweek een geweldige uitgaansweek. In Sneek zeggen ze niet voor niets: ‘overdag voor de eer, ’s avonds voor de sfeer’.

Feestelijke traditie

De Sneekweek wordt traditioneel geopend met een vlootschouw, een show met honderden boten en vuurwerk. De op één na laatste wedstrijddag op woensdag, staat bekend als Hardzeildag, het hoogtepunt van de Sneekweek. Op zondag geniet u aan het einde van de middag van de traditionele Holland-Friesland race van de Regenboogklasse. Hier nemen de Friezen het op tegen de Hollanders. Een waar spektakel als de spinakers gehesen worden!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Leven op én met het water

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Lees meer

Aankomende evenementen

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,