Rondje IJsselmeer op de fiets - Holland.com
Fietsen

Rondje IJsselmeer op de fiets

Eén van de mooiste lange afstand fietsroutes is het fameuze Rondje IJsselmeer, ook wel bekend als de Zuiderzee fietsroute. U fietst langs de mooiste historische vissersdorpjes, unieke natuurgebieden en weidse polderlandschappen.

  • Eén van de meest populaire lange afstand fietsroutes.
  • Vierhonderd kilometer fietsplezier voor de échte fietsliefhebber!
  • Een tocht langs een uniek oer Hollands landschap.

Historische stadjes

Vierhonderd kilometer maar liefst; maar dan ziet u ook wel Holland op z'n mooist! Zoals natuurlijk Amsterdam, maar ook de oud Hollandse dorpjes Volendam, Edam en Marken. Honderden jaren oud zijn ze en hebben nog altijd hun middeleeuwse straatjes, grachtjes en ophaalbruggen. En ook Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum, waar u een beeld krijgt van het vroegere leven rondom de voormalige Zuiderzee. Andere unieke plaatsen die u tegenkomt tijdens uw rondje IJsselmeer zijn Spakenburg en Bunschoten. In deze zeer streng gelovige dorpjes leeft men nog op traditionele wijze van de vis-, brood-, en koekhandel en dragen honderden vrouwen nog dagelijks de authentieke klederdracht. Ook bijzonder is een bezoek aan de steden uit de beroemde Friese Elfstedentocht zoals Workum, Hindelopen en Stavoren.

Beschermde natuurgebieden

Daarnaast voert de tocht ook door schitterende natuurgebieden als de Wieden en de Weerribben. En ook de bossen van de Veluwe en de mooie polderlandschappen maken deze tocht uniek.

Praktische informatie

Het rondje IJsselmeer is opgebouwd uit de volgende drie Landelijke Fietsroutes: LF21, LF22 en LF23. De complete fietstocht neemt 8 dagen in beslag. Uiteraard kunt u de route altijd inkorten of aanpassen, bijvoorbeeld met behulp van de 'knooppunt-routes'.

Voor meer informatie over de route kunt u de themafolder downloaden.

Wilt u de Zuiderzee-route fietsen boek dan hier uw fietsvakantie Rondje IJsselmeer.

Natuurgebieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Huur een kano of maak een rondvaart in een fluisterboot door dit unieke, Nederlandse waterlandschap.

Bezienswaardigheden

De Afsluitdijk

Rijd over de 32 kilometer lange Afsluitdijk tussen zoet en zout water van Noord-Holland naar Friesland. Ontdek nu meer over deze dijk en snelweg.

Vond je dit interessant? Ontdek meer