Fietsen

Zeven redenen om Nederland op de fiets te verkennen

Nederland is het ultieme fietsland. Nergens ter wereld zijn mensen zo verknocht aan hun fiets als in Nederland. Met de fiets kom je op bijzondere plekken waar auto’s niet kunnen komen. Fietsen is daarom de manier om Nederland echt goed te leren kennen. Wij hebben zeven redenen waarom je écht moet gaan fietsen in Nederland op een rijtje gezet.

  • Nederland is het fietsparadijs van Europa.
  • Fiets als een local door de stad, huur een e-bike, ontdek de snelfietspaden.
  • Geniet van unieke landschappen en fiets langs bijzondere hotspots.

Waan je een echte local

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Nederlanders doen als het even kan alles op de fiets. Er is geen betere manier om je onder te dompelen in de Nederlandse cultuur dan op de fiets te stappen en zo de verhalen van Nederland te ontdekken. 

Iedereen kan fietsen in Nederland

Jong en oud, doorgewinterde fietsers en mensen met weinig fietservaring. Nederland is vlak en daarom voor iedereen de perfecte plek voor een fietstocht. Er zijn zelfs speciale fietstochten en fietsvakanties voor kinderen.

Geen land heeft zoveel mooie fietsroutes als Nederland

Of je nu een dagje wil fietsen of een meerdaagse fietstocht wil maken, in Nederland zit je goed. Er zijn meerdere Landelijke Fietsroutes die speciaal ontwikkeld zijn voor meerdaagse fietstochten. Wie liever een dagtochtje maakt kan gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk om makkelijk een route uit te stippelen. Verdwalen is (bijna) niet mogelijk!

E-bikes en snelfietspaden

E-bikes zijn in Nederland allang niet meer alleen voor senioren. Jongeren fietsen erop naar school en steeds meer mensen gaan op een e-bike naar hun werk. Om geen last te hebben van auto’s, verkeerslichten en lastige kruispunten, kun je op sommige plekken al een speciale fietssnelweg op! Op deze snelle fietspaden kan je met een e-bike gemakkelijk langere afstanden fietsen. Je mag op zo’n snelfietspad ook op je gemakje fietsen of met een gewone toerfiets. Een paar mooie snelfietsroutes in Nederland zijn bijvoorbeeld de route van Utrecht via de Heuvelrug naar Amersfoort en het RijnWaalPad tussen Arnhem en Nijmegen.

Nederland heeft 37.000 kilometer fietspad

En die leiden je naar de meest bijzondere hotspots. Op de fiets kom je plekken waar je met de auto niet komt. Waar anders fiets je tussen de bloeiende tulpenvelden door? Of waan je in een kunstwerk van Vincent van Gogh?

Fietsen in Nederland is veilig

Nederlanders zijn gewend aan fietsers en houden rekening met je in het verkeer. Daarnaast liggen de fietspaden vaak vrij van de weg en hoeft u zich geen zorgen te maken over het snel rijdende verkeer. Nederland hoort bovendien tot de vijf meest verkeersveilige landen.

Fietsen maakt gelukkig

Op de fiets door een prachtig polderlandschap vallen vanzelf alle zorgen van je af. Wil je meerdere dagen fietsen en helemaal niks aan je hoofd hebben? Boek een volledig verzorgde fietsvakantie. Alles wordt dan voor je geregeld en je hoeft alleen maar te fietsen én te genieten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Fietsen langs de mooiste steden en landschappen in Nederland

Fietsen is een van de beste manieren om Nederland te ontdekken. Lees hier alles over de mooiste routes en leukste fietsvakanties.

Lees meer
}">