Zeven redenen om Nederland op de fiets te verkennen - Holland.com
Actief

Zeven redenen om Nederland op de fiets te verkennen

Nederland is het ultieme fietsland. Nergens ter wereld zijn mensen zo verknocht aan hun fiets als in Nederland. Met de fiets komt u op bijzondere plekken waar auto’s niet kunnen komen. Fietsen is daarom de manier om Nederland echt goed te leren kennen. Wij hebben zeven redenen waarom u écht moet gaan fietsen in Nederland voor u op een rijtje gezet.

  • Nederland is het fietsparadijs van Europa.
  • Dompel u onder in de Nederlandse cultuur.
  • Geniet van unieke landschappen en fiets langs bijzondere hotspots.

Waan u een echte local

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Nederlanders doen als het even kan alles op de fiets. Er is geen betere manier om u onder te dompelen in de Nederlandse cultuur dan op de fiets te stappen en zo de verhalen van Nederland te ontdekken. 

Iedereen kan fietsen in Nederland

Jong en oud, doorgewinterde fietsers en mensen met weinig fietservaring. Nederland is vlak en daarom voor iedereen de perfecte plek voor een fietstocht. Er zijn zelfs speciale fietstochten en fietsvakanties voor kinderen.

Geen land heeft zoveel mooie fietsroutes als Nederland

Of u nu een dagje wil fietsen of een meerdaagse fietstocht wil maken, in Nederland zit u goed. Er zijn meerdere Landelijke Fietsroutes die speciaal ontwikkeld zijn voor meerdaagse fietstochten. Wie liever een dagtochtje maakt kan gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk om makkelijk een route uit te stippelen. Verdwalen is (bijna) niet mogelijk!

Fietsen maakt gelukkig

Op de fiets door een prachtig polderlandschap vallen vanzelf alle zorgen van u af. Wilt u meerdere dagen fietsen en helemaal niks aan uw hoofd hebben? Boek een volledig verzorgde fietsvakantie. Alles wordt dan voor u geregeld en u hoeft alleen maar te fietsen én te genieten.

Nederland heeft 37.000 kilometer fietspad

En die leiden u naar de meest bijzondere hotspots. Op de fiets komt u plekken waar u met de auto niet komt. Waar anders fietst u tussen de bloeiende tulpenvelden door? Of waant u zich in een kunstwerk van Vincent van Gogh?

Fietsen in Nederland is veilig

Nederlanders zijn gewend aan fietsers en houden rekening met u in het verkeer. Daarnaast liggen de fietspaden vaak vrij van de weg en hoeft u zich geen zorgen te maken over het snel rijdende verkeer. Nederland hoort bovendien tot de vijf meest verkeersveilige landen.

En… fietsen in Nederland is vooral héél leuk

De bijzondere natuur en rijke cultuur van Nederland maken fietsen vooral heel leuk. Ontmoet nieuwe mensen, geniet van de unieke landschappen en dompel u volledig onder in het fietsparadijs van Europa!

Actief

Fietsvakanties

Ontdek Nederland op de fiets tijdens een georganiseerde fietsvakantie.

Vond je dit interessant? Ontdek meer