Little girl with suitcase
Little girl with suitcase
Foto: © Zaitsava Olga via Shutterstock
Categorie:Met kinderen

Gezinsvakantie

Een kindvriendelijke vakantie in Nederland is zeer zeker mogelijk! Holland leent zich uitstekend voor een gezellige familievakantie. Er is voldoende te doen voor kinderen. Wat dacht u van zandkastelen bouwen en vliegeren op het strand, een dagje naar het pretpark voor wat spannende uurtjes in de achtbaan of op de waterglijbaan. En dan daarna heerlijke frietjes en chocolademelk op een terrasje.

  • Een gezinsvakantie in Holland – dat klinkt naar zandkastelen bouwen en vliegeren op het strand, en naar spannende uurtjes in de achtbaan of op de waterglijbaan, met daarna heerlijke frietjes en chocolademelk op een terrasje.
  • Attractieparken, dierentuinen en speelplaatsen – in Holland is er voor gezinnen van alles te beleven!
  • Zoek op Holland.com een mooie accommodatie voor uw gezinsvakantie.

Gezinsvakantie aan zee

Zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen, zwemmen: de Hollandse kust is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Waar anders kunt u zulke grote zandkastelen bouwen dan aan het strand, en waar kunt u beter zwemmen dan in een zwembad zo groot als de zee? Een gezinsvakantie aan de Hollandse stranden is verkwikkend, ook zonder uitgebreid kinderprogramma, want aan het strand is er altijd wel iets te doen en te ontdekken. Overigens: de Hollandse kust is zeer schoon en veilig, want op de meeste stranden wappert de Blauwe Vlag en houden strandwachten uw kinderen in de gaten. Ideaal voor een vakantie met kinderen! En voor de lekkere trek vindt u aan de Hollandse stranden talloze gezinsvriendelijke strandtentjes, waar u wat kunt eten of drinken.

Tip: De mooiste familiestranden van Zeeland

Wat kunt u met het gezin ondernemen?

Is het een keertje geen strandweer of wilt u Holland buiten de zomervakantie met het gezin bezoeken? Ook dan valt er van alles te beleven, want Holland heeft veel uitgesproken gezinsvriendelijke attracties te bieden. Stort u op de achtbaan in de diepte, bekijk apen en giraffes in de dierentuin, kom meer over de wereld te weten in interactieve musea of beleef uw gezinsvakantie al toerend tijdens een fietsvakantie – de mogelijkheden zijn veelzijdig en altijd enerverend:

Attractiepark: dolfijnen bekijken in het Dolfinarium, in de achtbaan door Walibi Holland suizen of sprookjes beleven in de Efteling – met zijn attractieparken biedt Holland talloze hoogtepunten voor een korte gezinsvakantie. En in de meeste attractieparken is er voor ieder wat wils: zowel voor kleinere als grotere kinderen.

Dierentuinen: in Nederland vinden gezinnen een hele reeks dierentuinen die zich door iets speciaals onderscheiden. Zo reist u in de Burgers‘ Zoo door verschillende leefgebieden, zoals savanne en woestijn. En op de Apenheul in Apeldoorn kunt u ongestoord tussen verschillende apensoorten rondwandelen. Wel goed oppassen, want de aapjes pikken graag wat uit uw tas of broekzak.

Musea voor kinderen: Holland staat bekend om zijn innovatieve en interactieve museumaanbod. Meedoen en zelf iets bijdragen – dat is het devies. Zo kunnen gezinnen in Corpus bij Leiden door het menselijk lichaam reizen, in NEMO in Amsterdam wetenschap en technologie ontdekken of op het Deltapark Neeltje Jans de geheimen van de zee verkennen.

Fietsen met kinderen: Holland is een fietsland. Zelfs met kleine kinderen kunt u in Holland heel goed op de fiets onderweg zijn. Huur gewoon een fiets met kinderzitje of boek een volledige fietsvakantie.

Accommodaties voor uw gezinsvakantie

Een van de manieren om in Holland een gezinsvakantie met veel afwisseling door te brengen, is een verblijf in een vakantiepark. In een vakantiepark kunnen de kinderen veilig voor het vakantiehuis of op het parkterrein spelen; bovendien is er voor gezinnen van alles te doen, van speeltuinen en sportterreinen tot tekenfilmprogramma‘s.

Ook de vakantieparken van Center Parcs bieden uitkomst! De parken hebben talloze activiteiten voor de kids, afhankelijk van leeftijd. Daarnaast kunt u ook genieten van activiteiten voor twee terwijl uw kinderen elders vermaakt worden.

Wie voor een vakantiehuisje of -woning kiest, kan tijdens een gezinsvakantie naar believen zelf koken en ongestoord zijn gang gaan.

Een betaalbare mogelijkheid om met het hele gezin een uitstapje naar een stad te maken, is het boeken van een gezinskamer in een hostel. Veel Nederlandse hostels zijn modern en trendy ingericht en bieden gezinskamers met stapelbedden en een eigen badkamer.

Een klassieker voor gezinnen is een vakantie op een boerderij of op de . Kinderen kunnen direct voor de deur (de tent) in de vrije natuur spelen en heerlijk ravotten.

Evenementen voor gezinnen

Tip: bekijk nog eens de evenementen die het hele jaar door in Holland plaatsvinden. Daar vindt u verfrissende onderwerpen als de Nieuwjaarsduik op 1 januari in Scheveningen; Koningsdag op 27 april, het grootste volksfeest van Nederland; en de aankomst van Sinterklaas, half november. Een goed idee om zulke onvergetelijke belevenissen te verbinden met een gezinsvakantie in Holland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer