Categorie:Met kinderen

Nederland voor jonge gezinnen

Nederland wordt vaak verkozen tot een van de leukste Europese bestemmingen voor kinderen. De steden, stranden en idyllische dorpjes zijn heerlijke locaties voor gezellige familievakanties. Met een overvloed aan kindvriendelijke attracties, winkels en restaurants weet Nederland kinderen overal iets te bieden en zijn er talloze manieren om baby’s, jonge kinderen (en hun ouders) bezig te houden.

  • Vind de beste attracties, bezienswaardigheden en restaurants in Nederland voor baby’s en jonge kinderen.
  • Bezoek stranden en historische dorpen voor een gedenkwaardige familievakantie.
  • Laat kinderen de natuur en wilde dieren in deze unieke locatie in Europa ontdekken.

Kindvriendelijke attracties en musea in Nederland

Welkom in Nederland, waar de plaatselijke bevolking rondrijdt op een fiets vol kinderen, talloze open ruimtes een natuurlijke speeltuin vormen en kinderen volgens de statistieken tot de meest gelukkige ter wereld behoren. De steden, dorpen en het platteland in Nederland verwelkomen kinderen van alle leeftijden en bieden een scala aan activiteiten die alle zintuigen stimuleren.

Toekomstige zoölogen zullen gefascineerd zijn door de exotische dieren, diepzeewezens en kinderboerderijen bij topattracties als Dierenpark Artis in Amsterdam, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en GaiaZOO Zuid-Limburg. Het natuurcentrum Ecomare op Texel betrekt kinderen bij de conservatie-inspanningen. Voor een nog grotere kans om de dieren te ontmoeten vindt u een verrassend aantal gratis kinderboerderijen in alle grote steden in Nederland. Hier kunnen kleine handjes een groot aantal boerderijdieren aaien, waaronder konijnen, geiten, kippen en varkens.

Een indrukwekkend scala aan musea in Nederland stimuleert de verbeelding van kinderen. Het NEMO Science Museum in Amsterdam biedt activiteiten en tentoonstellingen voor alle leeftijden, het Nijntje Museum in Utrecht laat kinderen de wereld van de iconische Nederlandse prentenboeken binnengaan en in Madurodam in Den Haag zijn de grootste attracties van Nederland in het klein te bewonderen.

Uit eten met kinderen

Waar u ook op avontuur gaat, er zijn altijd kindvriendelijke cafés en restaurants te vinden. Ouders kunnen een goede maaltijd en volwassen gesprek combineren met speeltijd voor hun kleine kinderen. Veel restaurants bieden een kindermenu aan en zelfs de moeilijkste eters lusten Nederlandse lekkernijen als pannenkoeken, patat, kaas en stroopwafels. In Amsterdam beschikt een aantal stijlvolle cafés, zoals miniChiChi, Blender en Wijs West, over speelruimte voor kinderen, periodieke evenementen zoals peuterdansen en voorlezen en zelfs haarsalons voor baby’s.

Transport en praktische informatie

In het algemeen is Nederland een goede plek om te bezoeken met een baby. Bij elke supermarkt vindt u luiers, babyvoeding en toiletspullen en alles is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Trams en bussen zijn goed toegankelijk voor kinderwagens maar het is handig om vooruit te plannen en niet tijdens de spits te reizen. Avontuurlijke bezoekers kunnen op zijn Hollands een bakfiets huren. In deze transportfiets met bak aan de voorkant kun je gemakkelijk jonge kinderen vervoeren. De meeste fietsverhuurders bieden deze fietsen aan, maar reserveer wel van tevoren.

Ontdek de Nederlandse kust met kinderen

Natuur- en strandliefhebbers genieten het hele jaar door van de prachtige Nederlandse kust. De schone, goed onderhouden kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal zijn ideaal voor kinderen omdat de vakantieparken aan zee en campings comfortabele accommodatie en faciliteiten voor gezinnen aanbieden. De prachtige stranden in Zeeland en op Texel, waar kinderen in natuurcentrum Ecomare kunnen ontdekken hoe de natuur wordt beschermd, staan ook garant voor een zorgeloze strandvakantie.

Tip van de redactie: Ga voor een actief uitje op een fietstocht door het platteland, waar u met uw kinderen traditionele Nederlandse dorpen, windmolens en waterwegen kunt verkennen. Veel excursiebedrijven bieden familievriendelijke pakketten waarbij een bakfiets of kinderzitjes zijn inbegrepen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer