Beleef plezier met het hele gezin in deze zeven bijzondere hotels in eigen land - Holland.com
Child on the swing
Child on the swing
Met kinderen

Zeven unieke overnachtingsmogelijkheden voor vakanties met kinderen

Er is niets dat de fantasie zo prikkelt als een bijzondere omgeving. In heel Nederland zijn unieke accommodaties te vinden die u en uw gezin meenemen naar een andere wereld, van slaapkamers in de vorm van een ruimteraket tot middeleeuwse dorpjes. Ervaar de maritieme charme van Rotterdam op een schip dat is omgebouwd tot een stijlvol hotel; beleef befaamde historische tijdperken opnieuw in Museumpark Archeon in Zuid-Holland; leef u uit met sport en spel in Hup in Eindhoven; verblijf in een van de bijzondere thema-kamers (denk aan vliegtuigen en brandweerauto's) in een bed and breakfast in Vlaardingen of ga terug naar de natuur in een bos in de buurt van Deventer.

  • Verblijf in een uniek, kindvriendelijk hotel op een van de leukste bestemmingen in Nederland.
  • Bekijk Rotterdam vanaf het water op een privéboot-hotel.
  • Ervaar het dagelijks leven in de middeleeuwen in een interactief museum voor ‘levende historie’.

Museumpark Archeon

Bezoekers van het Museumpark Archeon in Zuid-Holland beleven de Nederlandse geschiedenis van heel dichtbij. Ze maken een reis terug naar de prehistorie, het Romeinse Rijk en de middeleeuwen. Peddel rond in een kano, schmink je als een echte krijger, rooster een prehistorische maaltijd, leer vuur maken, marcheer mee in een Romeins legioen en dans op het ritme van lang geleden. Als de kinderen het zo leuk vinden dat ze niet weg willen, kunt u een overnachting boeken in de middeleeuwse bed and breakfast, in de kamer van een schoenlapper, een wever of een timmerman.

De Vreemde Vogel

Dit boetiekhotel, op een pittoresk plekje aan de rand van Vlaardingen, beschikt over tien kamers die allemaal een thema hebben dat de fantasie prikkelt. Kinderen beleven een fantastische tijd in de kamer in de vorm van een raket, en in de vliegtuigkamer neemt hun verbeelding een hoge vlucht. Als het u lukt om uw kleine piloten uit de cabine te lokken, vindt u op De Vreemde Vogel ook allerlei mogelijkheden om van het buitenleven te genieten, zoals een boerderij, een speeltuin, schommels en roeiboten.

Cabin 01

Ga lekker helemaal uw eigen gang in Cabin 01, een huisje in het bos vlak buiten Deventer. Op dit plekje tussen de bomen kunt u de twee ‘huispony's’ tegenkomen, maar ook konijnen, vleermuizen, vogels, eekhoorns en allerlei andere gevederde of pluizige vrienden. Vanaf de 4.000 vierkante meter privégrond zijn verschillende wandel- en fietspaden te bereiken die onder meer door een prachtig heidelandschap leiden. Maak gebruik van de vele mogelijkheden om lekker buiten te eten en geniet optimaal van het buitenleven.

Logeerboot Visithor

Wat is een betere manier om havenstad Rotterdam te verkennen dan een verblijf aan boord van een prachtig schip dat midden in het centrum van de stad ligt? In de Visithor bevinden zich twee goed uitgeruste appartementen, met kitchenettes die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Vanaf het terras op het dek heeft u zicht op de stad en op de historische schepen in de haven van het Maritiem Museum. Een verblijf hier is een spannend avontuur voor alle zeebonken, jong en oud! 

HUP

In hotel HUP in Eindhoven vindt u twee voetbalvelden vol aan sport en spel. U en uw geliefden hoeven zich geen seconde te vervelen. Met onder meer een bowlingbaan, squashbanen, een golfsimulator en een interactieve Sutu-voetbalmuur kunnen zelfs de meest energieke families zich helemaal uitleven. Als u even lekker wilt bijkomen terwijl de kinderen stoom afblazen, dan kunt u ook gebruikmaken van de sauna's, bubbelbaden en de Health Spa. Kinderopvang is gratis voor hotelgasten, dus u kunt even heerlijk ontspannen en een moment voor uzelf beleven. 

Marine Cabin Rotterdam

Het speciaal gebouwde Marine Cabine Rotterdam werd bekroond met de Dutch Design Award en is het toppunt van stijl. Het schip ligt afgemeerd aan een privé-steiger in het hartje van Rotterdam. U heeft de beschikking over een woonkeuken van zestig vierkante meter en een zonnedek van veertig vierkante meter, met een zicht op de stad dat ook bij maanlicht fantastisch is. Kinderen vermaken zich volop met de maritieme onderdelen, zoals de luiken om doorheen te klauteren, terwijl volwassenen kunnen genieten van luxueuze elementen als een houtkachel, Emma-matrassen, anti-allergene dekbedden van Auping en een regendouche.

Landgoed Volenbeek

Op Landgoed Volenbeek, gelegen in het prachtige bosgebied op de Veluwe in Gelderland, staat een 150 jaar oude rustieke, rietgedekte boerderij en worden nog steeds koeien gehouden. Maar u vindt hier ook hottubs, een pizza-oven, speeltuinen en een winkel. Geniet van het buitenleven terwijl u 's ochtends eitjes zoekt voor het ontbijt en snuif daarna wat cultuur op met een uitstapje naar het nabijgelegen Kröller-Müller Museum; met zijn indrukwekkende schilderijen van Van Gogh, Gauguin en Picasso een van de best bewaarde geheimen van ons land.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">