Coloured tulips in bloom with blue sky
© Susazoom
Categorie:Ontdek de natuur

Bekijk Nederland in bloei

Nederland in het voorjaar is één en al kleur. Bekijk de schitterende bollenvelden vol kleurrijke bloemen, bezoek de Keukenhof of ga rondsnuffelen op een bloemenmarkt. Daar wordt een mens vrolijk van!

  • Meer dan 7 miljoen bloemen in bloei op de Keukenhof.
  • Mis 's werelds mooiste bloemencorso niet!
  • Een ‘must see’ in Amsterdam: de drijvende bloemenmarkt.
Denkt u aan Nederland, dan denkt u vast aan molens, klompen en... tulpen. U ziet uitgestrekte velden, verdeeld in rechte banen, vol tulpen, narcissen, en hyacinten in de mooiste kleuren. Ook dit voorjaar kunt u hiervan genieten, in de bollenstreek rondom Leiden.

Geef de lente kleur!

Tijdens de bloeiperiode van de bollen is deze streek misschien wel de kleurrijkste ter wereld. Het begint met de krokussen en dan, van eind maart tot eind mei, begint de bloei van de tulpen, narcissen en hyacinten. In de nazomer zorgen de gladiolen, dahlia's, anjers en asters voor een tweede kleurexplosie in dit gebied rond Lisse, Hillegom en Sassenheim.

De 2 bloemenbadplaatsen van Nederland:

Bezoek de Keukenhof

Bent u in het voorjaar in de buurt van de bollenstreek, dan is een bezoek aan de Keukenhof echt een aanrader. Hier ziet u, op het prachtige Landgoed Keukenhof uit 1642, een park van 32 hectare vol mooie bolgewassen. Er zijn meer dan 7 miljoen bloemen te zien, er zijn prachtige paviljoenen én er zijn leuke exposities.

Bloemencorso

Dat er van narcissen, hyacinten en tulpen de meest wonderlijke creaties gemaakt kunnen worden, kunt u zien tijdens het jaarlijkse bloemencorso's. De mooiste bloemencreaties komen voorbij tijdens de bloemencorso's die van de lente tot het najaar door heel Nederland worden georganiseerd. De corso’s bestaan uit optochten van spectaculaire praalwagens die versierd en bedekt zijn met honderden verschillende soorten bloemen. 

Bloemen evenementen

Bloemenmarkt Amsterdam

Voor de echte bloemenliefhebber is de bloemenmarkt in Amsterdam natuurlijk een 'must'. Deze markt, die je vind aan het Singel, tussen het Koningsplein en Muntplein, bevindt zich eigenlijk op een aantal boten in de gracht. Dit stamt uit de tijd dat de bloemen dagelijks werden aangevoerd over het water.

Nederland staat bekend als de grootste bloemenwinkel ter wereld. Nederlanders nemen niet alleen hun tulpen serieus!

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer