De Drents-Friese Wold - Holland.com
Foto: © MarjanNo
Ontdek de natuur

De Drents-Friese Wold

Adres:
Terwisscha 6a
8426SJ Appelscha

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is ruim 6.000 hectare groot en na Nationaal Park De Hoge Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Bossen wisselen af met heide, stuifzanden, plassen, moerassen en grassen. Op twee plaatsen zijn uitkijktorens gebouwd, zodat u een prachtig vergezicht heeft over het natuurgebied. In Doldersummerveld kijkt u uit over de heide en in Aekingerzand ziet u de stuivende zandvlaktes.

Schotse Hooglanders en vlinderreservaat

Even afwisselend als de natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold is ook een grote diversiteit aan dieren en planten. Binnen een relatief klein gebied komt u onder andere bos-, weide- en moerasvogels tegen. Zoogdieren zijn er ook volop. Ree, haas, konijn, egel, eekhoorn, hermelijn, bunzing en zelfs de zeldzame boommarter leven op de Drents-Friese Wold. De grootste bewoners ziet u in de zuidwesthoek wat het domein is van de Schotse Hooglanders.

Uniek aan de Drents-Friese Wold is het Doldersummerveld. De Vlinderstichting heeft dit gebied aangewezen als het eerste vlinderreservaat van Nederland. Hier spot u zeldzame vlinders zoals de heivlinder en het gentiaanblauwtje.

Tochten door het Drents-Friese Wold

De Drents-Friese Wold heeft een veelheid wandel-, fiets- en ruiterpaden om de natuur te verkennen. Voor het ruigere werk zijn er ook ATB-routes uitgezet. Combineer uw verblijf in de natuur met een bezoek aan Assen, Leeuwarden, Groningen, Sneek of Giethoorn. In de buurt van de Drents-Friese Wold zijn voldoende campings, bungalows, groepsaccommodaties, hotels en pensions.

Fietsen

Mountainbike-route Appelscha (17,3 km)

Fiets deze uitdagende route door de prachtige natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Vond je dit interessant? Ontdek meer