Foto: © Iris van den Broek
Categorie:Ontdek de natuur

Picknicken in het park

Ga deze zomer heerlijk picknicken in een stadspark in Nederland. Je kunt jouw eigen picknickmand meenemen of er zelfs een huren vol lekkernijen. De Nederlandse stadsparken zijn schitterend en bieden ook altijd een beetje extra verkoeling op de heerlijke zomerdagen.

  • Ontdek de mooiste stadsparken in Nederland
  • Geniet van een groene oase in de drukte van de stad.
  • Huur een picknnickmand in het Vondelpark in Amsterdam.
In Nederland hebben de grote steden allemaal wel een heerlijk stadspark waar met name het weekend of op zomerse avonden, volop wordt gepicknickt en gebarbecued. Je kunt zelf jouw eigen mand meenemen maar ook kunt een gevulde picknickmand huren vol lekkernijen! Bekijk hier onze selectie!

De 7 leukste stadsparken in Nederland

1. Het Vondelpark in Amsterdam

Heerlijk park in hartje centrum van Amsterdam. U kunt er picknicken, er mag op sommige plekken gebarbecued worden én er zijn verschillende lekkere terrassen. Bij BUUF in het Vondelpark kunt u een picknickmand huren.

2. Het Amsterdamse Bos in Amsterdam

Net buiten het centrum ligt één van de grootste stadparken ter wereld. U kunt er ideaal wandelen, klimmen, fietsen, tennissen, kanoën of gewoon even ontspannen.

3. De Paleistuin in Den Haag

Schitterend park, gelegen achter de Koninklijke Stallen, Paleis Noordeinde en het bruisende centrum van Den Haag. Ook kunt u een picknickmand huren bij Prinse & Co bij de Paleistuin.

4. Westbroekpark in Den Haag

Ontdek het mooie Rosarium en kies voor een high-tea of lunch in het romantische theehuis ‘Waterkant’. De kinderen vermaken zich wel in de speelweide of op de midgetgolfbaan.

5. Het pandhof van de Dom in Utrecht

Vlakbij het Academiegebouw en de Domkerk vindt u deze verborgen kloostertuin. Een oase van rust met unieke planten en kruiden, extra leuk voor de tuinliefhebber.

6. Park Lepelenburg in Utrecht

Gelegen langs de singels rond de binnenstad. In dit park kunt u heerlijk ontspannen, voetballen en zijn er geregeld optredens.

7. Kralingse Bos en Plas in Rotterdam

Rond de Kralingse Plas kunt u hier heerlijk hardlopen, golfen, of paardrijden, maar ook is er een kinderboerderij en een pannenkoekenhuis. Heerlijk!

Vond je dit interessant? Ontdek meer