Categorie:Ontdek de natuur

5 x op safari in Nederland

Bij een safari denkt u waarschijnlijk eerder aan Kenia of Tanzania dan aan de Flevopolder. Maar dat neemt niet weg dat u ook in Nederland schitterende safari’s kunt beleven en allerlei indrukwekkende wilde beesten kunt spotten. We hebben de 5 leukste voor u geselecteerd.

  • Ontdek de mooiste, wilde natuur en spot de ‘grote vijf’ tijdens een safari in Nederland.
  • Ga voor dag en dauw op pad met een boswachter en leer alles over de dieren in de Oostvaardersplassen.
  • Ontdek ook de unieke dierenparken Burgers Zoo en Beekse Bergen.

1. Burgers Zoo

Burgers Zoo is een dierentuin, maar dan anders! Want hier leven de dieren, ook de wilde, op open terreinen en in valleien, en worden ze gescheiden van het publiek door grachten. Zo kunt u langs de drinkplaats van giraffen, neushoorns en zebra’s lopen. Hier kunt u  de ‘big 5’ (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel) spotten op een weids gebied van maar liefs 45 hectare!

2. Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is het grootste dierenpark van de Benelux. Hier kunt u met uw eigen auto, per boot of te voet prachtige safari’s maken. In het park leven zo’n 150 diersoorten en treft u  naast de ‘grote vijf’ ook giraffen, apen en bijzondere vogelkolonies aan.

3. Safari’s door natuurgebieden

Ook in Nederland kunt u de ‘grote vijf’ spotten. Bij ons zijn dat de ree, het edelhert, wilde zwijnen, zeehonden en bevers. U kunt ze op verschillende plekken in Nederland, onder begeleiding van een gids of boswachter van Staatbosbeheer bekijken. Zo vindt u edelherten in de Oostvaardersplassen en in Nationaal Park de Hoge Veluwe evenals de wilde zwijnen en de reeën in de Noordoostpolder, zeehonden bij de Grevelingen of Terschelling en bevers in de Biesbosch.

De boswachters van Staatbosbeheer nemen u in jeeps, kano’s of te voet mee de ongerepte natuur in, in de hoop deze schitterende dieren te ontdekken. U zult zien hoe mooi de Nederlandse natuur is en na afloop krijgt u nog een echt ‘wildpaspoort’ ook.

4. Dauwtrappen in de Oostvaardersplassen

Natuurgebied de Oostvaardersplassen is een schitterend, uitgestrekt en ongerept deel van Nederland. In de graslanden en moerasgebieden komt u zeldzame watervogels tegen maar ook edelherten, runderen en wilde konik-paarden. Ga ’s ochtends vroeg op pad met een gids van Staatbosbeheer en ontdek de ontwakende natuur in alle rust. Leuk en leerzaam!

5. Koe safari’s

Iets minder wild, maar wel heel leuk met de kinderen is een koe-safari. Bij de Vechtdal Hoeve, langs de rivier de Vecht, gaat u per tractor door het land en leert u het verhaal over de koeien kennen en hoe ze leven in de kudde. Ook gaat u heerlijk picknicken langs het water en is er voor de kinderen volop speelgelegenheid.

Vond je dit interessant? Ontdek meer