© Thijs Tuurenhout
Categorie:Watersport

Zeilen in Nederland

Zeilend door Nederland ervaar je het typische landschap met zijn prachtige natuur. Je vaart van dorpje naar dorpje om onderweg even aan te leggen voor een rustpauze of overnachting. Met zoveel water en meren, vind je altijd wel een plekje om te zeilen, een verhuurbedrijf of een zeilschool.

  • Geniet van de rust en de ruimte op het water.
  • Huur een zeilboot voor een dag of voor een week.
  • Combineer een fietsvakantie met verblijf op een boot.

Zeilboot huren

De beste manier om Nederland vanaf het water te verkennen is door het huren van een boot. Dit kan voor een dag, een weekend of zelfs een complete vakantie. Zeilboten zijn in alle soorten en maten te huur op bijna elke plek in Nederland waar gezeild kan worden. De meeste opties zijn in Zeeland en Friesland.

Zeilvakantie

Een zeilvakantie in Nederland kan op verschillende manieren. Je kunt een huisje aan het water huren en vanuit hier met jouw eigen of gehuurde zeilboot dagtochtjes in de omgeving maken. Nederland leent zich echter ook uitstekend voor een uitgebreide vakantie op het water. De diverse watersportgebieden zijn vaak met elkaar verbonden en ook op het grootste binnenwater van Nederland, het IJsselmeer is een zeilvakantie zeer goed mogelijk!

Fiets & vaar vakantie

Combineer het beste van twee werelden en boek een fiets & vaar vakantie. Overdag fiets je door het prachtige Hollandse landschap en ’s avonds arriveer je op jouw drijvende hotel wat gewoon achter je aanvaart met alle bagage. Heb je een dagje geen zin om te fietsen? Blijf dan aan boord en help met het hijsen van de zeilen! De meeste fiets-vaarvakanties vertrekken vanuit Amsterdam.

Leren zeilen

Voel je een echte kapitein aan het roer van uw zeiljacht. Leren zeilen in Nederland is al mogelijk voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Zij beginnen in de kleinste bootjes. Ook voor volwassenen is er een breed aanbod aan zeillessen. Vooral in Friesland vind je diverse zeilscholen waar je de kneepjes van het spelen met de wind onder de knie kunt krijgen.

Onze tips

Wilt of kunt u zelf geen zeilboot besturen? Kijken naar zeilwedstrijden is ook een leuke activiteit. Gedurende het seizoen zijn er op diverse plaatsen in Nederland zeilwedstijden die vanaf de kant uitstekend te volgen zijn. Breng begin augustus een bezoek aan de Sneekweek of het Kampioenschap Skûtsjesilen en proef het watersportsfeertje. Of ga een harinkje eten in Scheveningen en bekijk vanaf het strand de North Sea Regatta. Ook bij de diverse watersportverenigingen worden regelmatig wedstrijden georganiseerd, informeer bij uw accommodatie.

Vond je dit interessant? Ontdek meer