Attractiepark Duinrell

Ulrike Grafberger, maandag 15 april 2013 , 524 keer bekeken

5 van 7 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Over de vraag hoe de perfecte dag er voor hem uitziet, hoefde mijn zoon geen seconde na te denken: lekker op stap met zijn vrienden, eindeloos in de achtbaan, een paar rondjes in de Mad Mill, tussendoor nog een ijsje eten of misschien wel twee, daarna het water op in een roeiboot en elkaar nat spetteren, een suikerspin voor de lekkere trek, naar beneden roetsjen in de Super Slide en via een vrije val in het bad duiken, heel veel frites en tot slot proberen de voeten droog te houden in de zweefmolen. Thatʼs it ... de perfecte dag voor mijn zoon is een dag in Duinrell.

Een kinderleven lang Duinrell

En zo gaat het al tien jaar lang. Hij kon nauwelijks lopen of hij zat al met opa in de Minitrein. Het jaar erop durfde hij mee op een ritje in het reuzenrad en nog een jaar later zweefde hij vrolijk een rondje in de zweefmolen. Inmiddels is hij een tiener en een echte achtbaanfanaat. En nog altijd is hij helemaal gek van Duinrell. Hij is niet de enige. Ieder jaar brengen circa 1,3 miljoen mensen, van kleuters tot volwassenen, een bezoekje aan dit attractiepark. En dat is ook precies het grote pluspunt van Duinrell: voor de allerkleinsten is er de Avonturen Burcht, waarin Rick de Kikker woont, en een leuke indoorspeeltuin. De oudere kinderen gaan voor de ultieme adrenalinekick in de achtbaan, het schommelschip of de Super Slide. En zelfs de oudsten onder ons kunnen zich volop amuseren, in het reuzenrad of bij het roeien.

Slapen naast de achtbaan

Het absolute hoogtepunt van Duinrell is dat je er je hele vakantie kunt doorbrengen. Iets wat mijn zoon natuurlijk allang heeft gedaan. Met opa en oma, die ieder jaar met de caravan komen en dan op de camping van Duinrell een mooi plekje zoeken zo dicht mogelijk bij het attractiepark. Voor wie zelf geen caravan of tent heeft, zijn er de Duingalows. Deze grote vakantiebungalows beschikken over één of twee slaapkamers, een kookgedeelte, woonkamer, badkamer en een eigen terras. Het grote voordeel van zoʼn Duinrell-vakantie is dat je na het ontbijt meteen het reuzenrad in kunt of een ritje kunt maken in een van de andere attracties. Want de toegang tot het park is inbegrepen in de prijs van de overnachting.

Regent het buiten, dan word je binnen nat

Een dagje regen? Geen nood, want Duinrell beschikt ook over het legendarische Tikibad. Een overdekt zwemparadijs met meer dan tien waterglijbanen. En dan hebben we het niet over simpele miniglijbanen (die zijn er ook), maar over heuse mega-super-power-slides die gegarandeerd de adrenaline door je aderen laat gieren. Maar misschien moeten we gewoon de cijfers laten spreken: de totale lengte van de waterglijbanen bedraagt één kilometer, bij het naar beneden roetsjen kun je een maximumsnelheid van 70 km/uur bereiken (Cycloon) en je kunt zelfs een vrije val in het water maken (Pelikaanduik). Voor wie dit nog niet spannend genoeg is, is er de X-stream waarbij na een countdown op een hoogte van zeven meter een valluik wegdraait onder de voeten van de waaghalzen. Gelukkig heb ik sinds een jaar of tien geen bikinifiguur meer, zodat dit soort zenuwslopende zwemuitjes me bespaard blijven. Ik beroep me dan ook op de zeer betrouwbare uitspraken van mijn zoon en zijn vrienden die nog uren na hun bezoek aan het Tikibad druk over elkaar heen buitelen wie de snelste en moedigste was.

Duinrell komt van ‘bron in de duinen’

Tot slot nog een bericht voor al diegenen die het niet zo hebben op spanning en sensatie: Duinrell ligt aan de rand van een duingebied waar je heerlijk kunt wandelen. Het is maar vier kilometer met de voet, de fiets of de auto tot bij de kust. Hier geen glijbanen of achtbanen. In de plaats daarvan een eindeloos lang strand met fijn, licht zand. Maar een oppeppende kick is ook hier niet ver te zoeken. Daarvoor hoef je alleen maar een duik te nemen in het koude Noordzeewater.

Adres: Vakantie- en attractiepark Duinrell, Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

Ontdek meer in de omgeving
Attractiepark Duinrell

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer