Den Haag Convention Bureau

25 keer bekeken

Historie & cultuur

Den Haag is een van de verrukkelijkste steden van Europa. De stad is niet alleen rijk aan historie en cultuur, maar kan tevens bogen op maar liefst twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. In Scheveningen verrijst het Steigenberger Kurhaus Hotel met de grandeur van een cultuurpaleis. Het is een geliefde locatie voor de congres- en incentivemarkt. Niet ver daarvandaan, op de grens van Scheveningen en het historische hart van Den Haag, ligt het World Forum Convention Center.  

World Forum Convention Center

Het is een van Europa's grootste congrescentra en wordt gebruikt voor de organisatie van de prestigieuze conferenties die voortvloeien uit het feit dat Den Haag de zetel is van de Nederlandse regering en uit de internationale oriëntatie van de stad. Het is tevens een geliefde ontmoetingsplek voor een groot aantal ondernemingen met wereldwijd vertakte netwerken.  

Karakteristieke en onverwachte locaties

Naast deze zeer bekende locaties zijn er in Den Haag nog talloze andere karakteristieke en onverwachte locaties te vinden die elke organisator uitdagende mogelijkheden bieden. Deze locaties, die in het verleden dikwijls een heel andere bestemming hadden - als centrum voor cultuur, amusement of godsdienst, als tramremise of stadhuis, enz. -, hebben hun faciliteiten aangepast en op succesvolle wijze in dienst gesteld van de congresindustrie. Neem bijvoorbeeld de charmante Koninklijke Schouwburg, een voormalig paleis dat dateert uit 1766, het Fortis Circustheater in Scheveningen, dat beschikt over een multifunctionele theaterzaal met in haar volle omvang circa 1800 zitplaatsen en daarnaast nog enkele kleinere zalen, of de middeleeuwse kathedraal die tegenwoordig is ingericht als een schitterende multifunctionele ruimte. Gegroepeerd rond een centraal plein liggen drie theaters, hotels, een atrium en nog een andere kerk. Elk van deze locaties beschikt over faciliteiten die interessant zijn voor de congresindustrie. Ze kunnen afzonderlijk worden afgehuurd, maar ook gemeenschappelijk als decor dienen voor elk denkbaar evenement.  

In de omgeving van de hierboven genoemde en andere locaties vindt u een ruime keuze aan hotels in alle categorieën. Den Haag is gelegen tussen twee vliegvelden. Vanaf deze luchthavens vergt de reis naar Den Haag niet meer dan dertig minuten. 

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Den Haag Marketing – Convention Bureau

Postbus 85456 
Grote Marktstraat 43
2511 BH Den Haag

Tel.: +31 - (0)70 3618802 
Fax: +31 - (0)70 3615459 
E-mail: [email protected]  
Internet: www.denhaagcongres.nl

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer