De Biesbosch staat in bloei!

163 keer bekeken

1 van 2 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

In het voorjaar verandert de Biesbosch in een weelderige tuin van doorschietende planten, overhangende takken en geurige kruiden. Spindotters, kattenstaarten en de reuzenbalsemien geven volop kleur aan deze Hollandse jungle.

Achtertuin van Dordrecht

Het waterrijke landschap van de Biesbosch lijkt in de zomer wel op een dichtbegroeide jungle. En dat pal naast een grote stad als Dordrecht. De Biesbosch is voor de stadsbewoners en -bezoekers een grote achtertuin, waar het heerlijk recreëren is en waar je de natuur van dichtbij kunt beleven. 

Engelwortel en ereprijs

Struinend over ruige paden of peddelend door kronkelende kreekjes ontdek je bloemen in alle mogelijke kleuren. De roze reuzenbalsemien, het gele moeraskruid, de witte engelwortel, de paarse kattenstaart en het blauwe ereprijs. Varend in een fluisterboot langs de rijk begroeide oevers luister je naar het kabbelen van het water en ontdek je een knagende bever of een ijsvogel. Vlinders en insecten zijn druk met het verzamelen van stuifmeel. Vogels laten zich volop zien en horen. 

Vogelzang en zomergeuren

Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes langs vogelobservatiepunten waar je de vele vogels in de Biesbosch kunt bespieden. Sluit je ogen en hoor de tuinfluiter, de nachtegaal, de merel, de koekoek, de tjiftjaf, de Cetti’s zanger. Vooral in de avond, als de wind gaat liggen, ruik je de geuren van de Biesbosch. Het is bijna zomer: de Biesbosch staat in bloei en barst van het leven!

Wandelen en varen

Het Biesboschcentrum Dordrecht geeft tips voor bloemrijke wandelingen, organiseert vaarexcursies, en verhuurt boten.

Ontdek meer in de omgeving
De Biesbosch staat in bloei!

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer