De IJsselkogge

348 keer bekeken

Kom naar het lichten van de IJsselkogge

Wat bijzonder, een echte kogge in de IJssel! Een werkelijk schat welke op 10 februari 2016 gelicht wordt. Met het lichten van de IJsselkogge komt historie tot leven.

Lees meer

Wat  bijzonder, een echte kogge in de IJssel!

  • Ervaar de Hanzegeschiedenis op een reconstructie van de Kamper Kogge, een middeleeuws schip
  • Geniet van een van heerlijke arrangementen in de IJsseldelta

Lichten van de Kogge

Op de bodem van de IJssel is een Middeleeuws scheepswrak gevonden. Een échte Kogge! De Kogge bracht Kampen en andere Hanzesteden welvaart. De IJssel was een druk bevaren vaarweg. De IJsselkogge werd in 2011 gevonden tijdens rivierwerkzaamheden. Op 10 februari 2016 komt de Kogge boven water, waarnaar hij voor archeologisch onderzoek naar een werf gebracht wordt. Wat maakte het schip allemaal mee? Hoe zag het Kampen van toen er uit? In de haven van Kampen ligt een reconstructie van de Kogge, volg een rondleiding op het schip of maak een rondvaart en laat u betoveren door de zeemansverhalen!

Ontdek de IJsseldelta: Nederland in het klein

Kampen ligt samen met twee andere Hanzesteden Zwolle en Hasselt, in de prachtige regio: IJsseldelta. In de IJsseldelta kunt u heerlijk uitwaaien, wandelen en fietsen over kronkelende dijkjes en eindeloos ver kijken in de oudste polder van Nederland. De regio IJsseldelta staat daarom bekend als Nederland in het klein.

Bekijk deze video

Charme en historie aan het water

Ontdek meer in de omgeving
Kom naar het lichten van de IJsselkogge

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer