Ontdek Amsterdam met Dutch Designer Femque van Geffen

352 keer bekeken

Femque van Geffen, één van de bedenkers van Blond Amsterdam, begon in februari 2001 met haar vriendin Jans (Janneke Dröge) met het beschilderen van servies in een klein atelier in Amsterdam. Hun gedeelde passie voor vrolijk en kleurrijk servies groeide uit tot een bont en gevarieerd assortiment met grote bekendheid.

Welke plekken in Nederland inspireren u?

Amsterdam! De energie die er hangt en de mix van mensen. Amsterdam is op zijn mooist al varend in een bootje door de grachten. Deze invloed zie je terug in onze servieslijn ‘Delfts Blond’. Verder woon ik zelf dicht bij het strand, het is daar alle seizoenen heerlijk. Daar kan ik mijn hoofd leegmaken of juist nadenken over nieuwe ideeën. Voor toeristen raad ik de Efteling echt aan! Uniek hoe dit pretpark is ontworpen en gerealiseerd. Dit hebben we zelfs vertaald naar een Efteling servies.

Waar winkelt u graag, in Amsterdam?

Ik winkel graag in De 9 Straatjes en de Utrechtsestraat. Daar vind je allemaal kleine, unieke boetiekjes en goede koffie/lunch tentjes. En soms bij de grote ketens zoals & Other Stories, Scotch & Soda of de Bijenkorf. Onze eigen straat, de Gerard Doustraat in de Pijp, wordt ook steeds leuker, vol energie van nieuwe zaakjes. Er zijn ook veel goede eettentjes in de Pijp. Bijvoorbeeld De Wasserette voor de lekkerste broodjes, Thrill Grill voor verrukkelijke burgers en Da Portare Via heeft goede pizza's.

Wat is uw favoriete museum in Amsterdam?

Het Anne Frank Museum heeft heel veel indruk op mij gemaakt als kind en paar jaar geleden weer. Jans woont naast het Rijksmuseum en is daar dol op, vooral op de poppenhuizen uit de 17e eeuw. Jans is trouwens dol op de hele omgeving rondom het Museumplein.

En tot slot: wat is het verhaal achter Delfts Blond?

Het typisch Hollandse heeft ons geïnspireerd voor deze lijn, vandaar het souvenir-achtige ontwerp. Wij wilden producten maken die aan Delfts blauw doen denken maar betaalbaar zijn en afgestemd op onze generatie. Natuurlijk met een knipoog!

Delft Blond cup by Femque van Geffen

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer