Ontdek Amsterdam met Dutch Designer Pepe Heykoop

178 keer bekeken

Dutch Designer Pepe Heykoop (1984) richtte zijn studio op in Amsterdam direct na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2008. Pepe houdt zich vooral bezig met handgeschreven en handgemaakte ontwerpen. Dit met een natuurlijke neiging om objecten te recyclen.

Dutch Designer Pepe Heykoop

Welke plek in Nederland zou u aanraden?

Ik raad iedereen aan om naar het Stedelijk Museum in Amsterdam te gaan, ik houd persoonlijk erg van moderne kunst en vind het leuk om ontwerpen van ‘mijn generatie’ te zien. Bezoek ook de Hollandse kust, de duinen zijn inspirerend. Mijn Delft Blue vase cover verwijst bijvoorbeeld in meerdere opzichten naar de zee.

Hoe ziet uw ideale dagje winkelen eruit in Amsterdam?

Als ik dan echt moet winkelen, dan een dagje IJ-Hallen! Ik ben niet echt een shopper. Wel vind ik het leuk om naar de biologische markt op de Nieuwmarkt te gaan op zaterdag en voor een koffie ga ik naar Latei op de Zeedijk. Verder ken ik veel mensen die voor betaalbaar design slagen bij Store Without a Home op de Haarlemmerdijk.

Wat is uw favoriete eigen ontwerp?

Mijn Skin Collection, een collectie van tweedehands meubelstukken bekleed met restleer uit de meubelindustrie. Alle stukken zijn uniek en volledig handgemaakt. Ik begon hieraan toen ik erachter kwam hoe groot de hoeveelheid restleer is, wel 25 tot 30 procent!

En tot slot: Wat is het verhaal achter de Paper Vase Cover?

Dit product maak ik met 100 vrouwen die in mijn werkplaats in Mumbai werken. Samen met mijn nichtje heb ik daar de Tiny Miracles Foundation, met als doel een community van 700 mensen binnen 10 jaar uit de armoede te helpen. Paper Vase Cover is helemaal met de hand gemaakt door moeders. Hoe meer handwerk des te meer inkomen, dat is wat wij willen.

Paper Vase Cover by Pepe Heykoop

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer