Een eeuwig jong congres

23 keer bekeken

30 september 2014

Elke 3 jaar komen vanuit de hele wereld honderden lokale voorzitters van het Institute of Electrical and Electronics Engineers bij elkaar op het IEEE Sections Congress. Dit jaar van 22-24 augustus in Amsterdam, waar veel nieuwe bezoekers op af kwamen.

Kennisoverdracht

Het IEEE richt zich in de breedste zin op technische ontwikkelingen en heeft wereldwijd meer dan 430.000 leden. Tot op het hoogste niveau wordt de organisatie geleid door vrijwilligers. Het 3-jaarlijkse IEEE Sections Congress draait om hun training. De 333 voorzitters van de geografische ‘secties’ en hun naaste collega’s leren hier vaardigheden die ze nodig hebben in hun bestuurdersrol. Daarnaast zijn netwerken en beleidsvorming belangrijk.

Steeds nieuwe deelnemers

In het congrescomité zitten telkens nieuwe mensen, aangesteld door de Board of Directors. Martin Bastiaans, IEEE directeur van de regio Europa/Midden Oosten/Afrika zit als directeur van de organiserende regio ditmaal in het hoofdcomité.  ‘De verandering in het congres zit vooral in de deelnemers’, legt Bastiaans uit. ‘Mensen komen hier om vaardigheden te leren en hoeven geen 2 keer te komen; een toekomstige opvolger heeft er waarschijnlijk meer aan. Ik ben blij met zo’n 50% nieuwe deelnemers.’

Congres-app

Het IEEE Sections Congress gaat congrestechnisch met zijn tijd mee. Dit jaar kun je het congresprogramma raadplegen via een app, die tevens de mogelijkheid biedt om te stemmen op beleidsvoorstellen. Dat gebeurde voorheen in een aparte congressessie.

Nieuw: ignite sessies

‘De inhoud van het congres blijft grotendeels gelijk. Dat is inherent aan het doel’, legt Bastiaans uit. ‘Wij ontwikkelen wel de vorm van het congres.’ Een nieuw programma-onderdeel zijn ‘ignite sessies’, korte 5-minutenpresentaties die iedereen kan indienen. ‘Daarmee krijgen ook nieuwe ideeën de ruimte. Daarnaast besteden we inhoudelijk meer aandacht aan techniek, vooral met posterpresentaties. De techniek is tenslotte waar we het allemaal voor doen.’

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer