Fietsroute ‘Rondje Wijk en Wouden’ (24 km)

407 keer bekeken

Fietsroute ‘Rondje Wijk en Wouden’ (24 km)

Fiets het ‘Rondje Wijk en Wouden’ door het Groene Hart van Holland en ontdek en proef het echte Hollandse boerenleven Het ‘Land van Wijk en Wouden’, dat officieel hoort bij het ‘Groene Hart van Nederland, is een schitterend gebied tussen Leiden, Zoetermeer en Alphen aan de Rijn. Het staat bekend om z’n langgerekte weilanden vol koeien, historische dorpjes en de vele boerderijen. Ofwel, een land van boter, kaas en eieren.

Lees meer

Fiets het ‘Rondje Wijk en Wouden’ door het Nationaal Landschap Groene Hart van Holland en ontdek en proef het echte Hollandse boerenleven

  • Proef de heerlijke streekproducten vers van de boerderij.
  • Ontdek het boerenleven en ga eens logeren bij een boer of molenaar.

Het ‘Land van Wijk en Wouden’, dat officieel hoort bij het ‘Groene Hart van Nederland, is een schitterend gebied tussen Leiden, Zoetermeer en Alphen aan de Rijn. Het staat bekend om z’n langgerekte weilanden vol koeien, historische dorpjes en de vele boerderijen. Ofwel, een land van boter, kaas en eieren.

Kaas proeven bij de boer

Tijdens deze knooppunt fietsroute passeert u de vele boerderijen waar heerlijke streekproducten gemaakt worden. Vaak kunt u deze bij de ‘winkel aan huis’ kopen, of proeven in het gezellige boerderij restaurant. Van de streekproducten is de boerenkaas wel het meest bekend.  Een selectie van de beste boerenkazen uit de regio is ook te koop (en te proeven) in de streekwinkel van Gemma Breedijk op het Recreatief transferium Zoeterwoude, het startpunt van deze fietsroute.

Knuffelen met de dieren

Als u met kinderen bent is een stop bij boerderij ‘t Geertje een aanrader. Kinderen kunnen hier ponyrijden en een flesje aan de jonge geitjes geven (van half maart t/m half oktober). Ook zijn er roeiboten en kabno’s te huur waarmee een prachtige tocht gemaakt kan worden over de poldervaarten van Zoeterwoude, Stompwijk en Zoetermeer.

Overnachten in een windmolen

Het ultieme boerenleven ervaart u natuurlijk met een over overnachting in een boerderij of, ook heel leuk, een molen. Zo is er bijvoorbeeld de ‘windmill cottage’, vlakbij Alphen aan den Rijn. Deze molen is nog altijd in gebruik en als er wind staat, draaien de wieken nog stevig rond. Een unieke ervaring!

De adressen die u onderweg passeert:

  • Recreatieboerderij ’t Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude
  • Streekwinkel Gemma Breedijk, Recreatief transferium Zoeterwoude
  • Logerenbijdemolen, Heimansbuurt 1, Alphen aan de Rijn

Praktische informatie:

  • Aantal kilometers: 24
  • Begin- en eindpunt: Recreatief transferium Zoeterwoude
  • U volgt de knooppunten: 50-36-27-37-01-80-33-27-83-82-81-52-23-73-74-50
Ontdek meer in de omgeving
Fietsroute ‘Rondje Wijk en Wouden’  (24 km)

Groene Hart - Hollandse Waarden

De Hollandse Waarden doet zijn naam eer aan met een landschap van knotwilgen, koeien en molens.

Lees meer

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer