Floriade 2012 in Venlo

7 keer bekeken

Na tien jaar gaan de poorten van het spectaculaire theater van de natuur weer open!
De Floriade  is een Wereld Tuinbouw Expo die van 5 april t/m 7 oktober 2012 in het
Noord-Limburgse Venlo wordt georganiseerd.

Meer dan 100 deelnemers brengen samen een ode aan de tuinbouw. Het park bestaat uit 5 unieke werelden die door bosgebied aan elkaar zijn verbonden en waar gedurende een half jaar ‘s werelds mooiste tuinen en paviljoens zijn te bewonderen. Werelden waarin u de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft.

De Floriade is een mondiaal spektakel waar ook in 2012 weer vele tientallen landen aan mee zullen doen. U wordt ondergedompeld in een smeltkroes van culturen en maakt kennis met andere gebruiken en rituelen.

Duurzame, innovatieve eyecatchers op het gebied van architectuur, zijn als eerste te bezichtigen op de Floriade. Er is een dagelijks cultureel programma vol muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de hele wereld.  In vijf sfeervolle restaurants geniet u van heerlijke seizoensproducten en Limburgse streekgerechten.  Met talloze spannende, vernieuwende en leerzame activiteiten en workshops  is Floriade 2012 een spectaculaire ontdekkingsreis voor kinderen.

Samen met een gids kunt u thematische routes wandelen over het park of juist in de 30 meter hoge kabelbaan over het park zweven.

Floriade 2012 laat u de natuur beleven!

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer