© Alinda Dijkstra
Musea

Naturalis Leiden

38 van 54 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Darwinweg 2
2333CR Leiden
Bekijk de website

Meer dan 10.000 dieren, planten, stenen en fossielen zijn te bewonderen in Naturalis in Leiden. U vindt er onder andere dinosauriërs, mammoeten, dolfijnen en reuzekrabben, maar ook fascinerende stenen zoals smaragden en kristallen. Naturalis is een schatkamer met alles wat onze planeet te bieden heeft. 

Naturalis is aan het verbouwen. Het nieuwe museum zal vanaf medio 2019 te bezoeken zijn met 9 nieuwe tentoonstellingszalen. Ook de T.rex zal dan op een ereplek te bewonderen zijn.

De ontdekking van de Aarde

Naturalis probeert een indruk te geven van hoe de aarde is ontstaan en ontwikkeld. U zult alle geheimen van onze planeet te weten komen. Er is een puzzeltocht en allerlei activiteiten voor kinderen. Nergens ter wereld vindt u zoveel biodiversiteit onder één dak.

Bij een bezoek aan Naturalis Leiden loopt u langs de tentoonstellingen Oerparade, Leven, Aarde, Kijkje Aarde, Biotechnologie, Schatkamer, Natuurtheater en Onderzoek in Uitvoering. Naast deze permanente tentoonstellingen organiseert Naturalis Leiden allerlei tijdelijke tentoonstellingen, waarin bepaalde dieren of natuurverschijnselen op een interactie manier worden gepresenteerd. 

De aarde bij Naturalis

Wilt u alles weten over de aarde en de natuur die het rijk is? Kom dan langs bij Naturalis Leiden. Het museum bevindt zich op slechts vijf minuten lopen van het Centraal Station. Mensen van alle leeftijden zijn welkom.