Top 3 locaties in Den Haag

189 keer bekeken

Den Haag, gelegen aan zee, is niet alleen internationaal bekend als stad van vrede en recht, maar zeker ook als sportstad. Uiteraard worden er vele grote sportevenementen op het strand gehouden, maar Den Haag telt daarnaast ook verschillende grote stadions en sportaccommodaties van internationale allure.

The Hague, Kyocera stadion

Kyocera Stadion

Niet alleen is het Kyocera Stadion de thuisbasis van voetbalclub ADO Den Haag, het heeft ook alle faciliteiten om andere sporten en evenementen te kunnen ‘hosten’. Het stadion biedt plaats aan 15.000 toeschouwers en was in 2014 de thuisbasis voor het Wereldkampioenschap Hockey voor mannen en vrouwen. Speciaal hiervoor werden de kunstgrasmat en de doelen en lijnen vervangen. Het bleek een perfecte locatie!

  • Capaciteit: 15.000 pers.
  • Bestemming: Voetbalstadion, evenementen, congressen
  • Haags Kwartier 55, Den Haag

De Uithof

De Uithof, gevestigd op een steenworp afstand van het strand van Kijkduin, staat bekend als indoor ski- en snowboardbaan. 365 dagen per jaar kunt u hier van de 400 meter lange piste af skiën of snowboarden. Om boven te komen zijn er twee sleep- en twee bandliften. Daarnaast is de Uithof ook de thuishaven van de Haagse ijshockeyclub HYS The Hague en is er een semi-overdekte, 400 meter lange ijsbaan. Hiermee biedt de Uithof dan ook de perfecte faciliteiten voor zowel ski-, snowboard- en schaatsevenementen.

  • Bestemming: Skieën, schaatsen, karten
  • Adres: Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag

Tijdelijke sportlocaties

Den Haag staat met haar unieke combinatie van stad en strand bekend om de huisvesting van vele evenementen op het strand en in het The Hague Beachstadium. Deze locaties zijn in de zomermaanden een ware trekker voor strand- en zeesporten als de Volvo Ocean Race en het EK en WK Beachvolleybal. In de winter neemt de Red Bull Knock Out het strand over. Ook het centrum van de Hofstad biedt vele unieke locaties voor strandsporten zoals bijvoorbeeld het Spuiplen en de Hofvijver. Laatstgenoemde biedt tevens een podium aan extreme sporten als The Hague Pro Free Style gecombineerd met bijvoorbeeld de Grote Markt, waar ook weer het wintersportevenement Rock a Rail jaarlijks wordt georganiseerd.

Keukenhof

Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

Lees meer