Wonderlijke klim

3.072 keer bekeken

12 van 16 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wonderlijke klim

In 2016, het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch, kunt u het bijzondere beeldhouwwerk van de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, ook bekend als Den Bosch, van dichtbij bekijken en genieten van het uitzicht over de stad tijdens de ‘wonderlijke klim’.

Lees meer

In 2016, het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch, kunt u het bijzondere beeldhouwwerk van de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch, ook bekend als Den Bosch, van dichtbij bekijken en genieten van het uitzicht over de stad tijdens de ‘wonderlijke klim’.

  • Leer meer over de invloed van Jheronimus Bosch op de beelden en schilderingen in Sint Janskathedraal in Den Bosch.
  • Een unieke wandeling door de dakgoten van de Sint Janskathedraal (van maart 2016 t/m oktober 2016).

Invloed van Jheronimus Bosch

Tijdens het leven van Jheronimus Bosch vonden belangrijke werkzaamheden plaats aan de Sint Janskathedraal in Den Bosch. Hierdoor, en door de grote brand in 1584, heeft Bosch de kerk nooit helemaal gekend zoals wij hem nu zien. Wel lijkt het alsof Bosch betrokken is geweest bij het ontwerp van diverse attributen. Zo lijken de luchtboogbeelden geïnspireerd op zijn verbeelding, heeft hij panelen geschilderd voor de altaren en doen sommige muurschilderingen denken aan zijn stijl.

Doe de Wonderlijke Klim (van maart 2016 t/m oktober 2016)

In 2016, het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch, kunt u de gelijkenis tussen de vele beelden en het werk van Bosch met eigen ogen bekijken tijdens een unieke wandeling. Op 25 meter hoogte, onder begeleiding van een gids, wandelt u door de dakgoten van de Sint-Jan en ziet u de 96 luchtboogbeelden van dichtbij. U ziet de draken, de monsters en de fabeldieren en u geniet van een schitterende uitzicht over Den Bosch. Kortom, een ‘wonderlijke klim’.

De hoge borstweringen van de kathedraal, in combinatie met de aangebrachte houten vlonders in de dakgoten, maken de wandeling zeer veilig. Een bezoek aan het rijkversierde interieur van de kathedraal met de doopvont uit 1492, de preekstoel uit 1560, het magistrale orgel uit 1620 en het naastgelegen museum De Bouwloods maken de wandeling compleet.

Bosch Experience

De Wonderlijke klim is onderdeel van Bosch Experience, de thematische ontdekkingsroute door Den Bosch, de stad waar de wereldberoemde schilder Jheronimus Bosch woonde en werkte en waar in 2016 de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500 gevierd wordt.

Praktische informatie:

  • Tijden: Van 6 Maart tot en met 30 Oktober 2016, dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.00 uur, maandag van 13.30 tot 17.00 uur.
  • Prijs: EUR 7 per persoon
  • Maximaal 15 personen per groep
  • Ticketverkoop: Kring informatie centrum, Parade 12 of Molenstraat 15a, Den Bosch 
  • Voor meer informatie: www.wonderlijkeklim.nl
Ontdek meer in de omgeving
Wonderlijke klim

Ontdek Nederland in elk seizoen

Nederland is prachtig in ieder seizoen. Ontdek de leukste vakantietips voor de lente, zomer, herfst en winter.

Lees meer