© Koen Suyk via Golfbaan de Texelse
Categorie:BIT article

Golfbaan de Texelse

Golfbaan De Texelse is een van de zes Nederlandse links courses banen die beschikken over het ruige karakter van een echte duinbaan. Duinen, helmgras, waterpartijen en grote greens maken de baan tot een plezier om op te spelen.

Zowel ervaren golfers als enthousiaste beginners zijn van harte welkom om een balletje te slaan. U kunt rekenen op een gastvrije ontvangst op deze bijzondere baan, midden in de Texelse duinen.

Duinen, wind en andere natuurlijke elementen

Kenners bestempelen deze mooie Texelse golfspot als een uitstekende voorbereiding op de Schotse en Ierse links. De zee is op nog geen kilometer afstand en het geruis van de golven hoort u bijna altijd op de achtergrond. Ook de wind is altijd aanwezig en vooral de zuidwestenwind vraagt om een tactische, slimme benadering van de green.

Er  zijn voldoende natuurlijke elementen die typerend zijn voor deze eilandse golfbaan en die het spelen maken tot een uitdaging. Op de driving range, putting- en chippinggreen kan iedereen zijn ‘swing’ of ‘put’ oefenen. Op de Par 3 baan kunnen golfers hun techniek verbeteren.

Welkom op Texel

De sfeer op De Texelse is gastvrij; niet-clubleden en beginners zijn van harte welkom voor lessen of clinics. Voor bedrijven en families is het aantrekkelijk om onder professionele begeleiding een balletje te slaan. Medio 2012 is de golfbaan uitgebreid tot 18 holes.

Vond je dit interessant? Ontdek meer