© Flip Franssen via Museum Het Valkhof
Categorie:BIT article

Museum Het Valkhof

Naast de vele archeologische vondsten die gedaan zijn in Nijmegen, ziet u bij Museum Het Valkhof ook volop moderne kunst én zijn er regelmatig bijzondere exposities. Een bezoekje waard!

  • Ontdek een schatkamer van oude en nieuwe kunst: archeologische vondsten uit de Romeinse tijd, schilderijen uit de 17e eeuw, zilver en moderne kunstwerken.
  • Dompel uzelf onder in de lokale geschiedenis - het museum bevindt zich op de plaats van een legerkamp van de Romeinen en een citadel gebouwd door Karel de Grote.
  • Bewonder tijdelijke tentoonstellingen en word verliefd op nieuwe kunst.
Op de plek waar nu Museum Het Valkhof ligt, was ooit een Romeins legerkamp. Want in die tijd was Noviomagus, zoals Nijmegen toen heette, de belangrijkste Romeinse stad van Nederland. Logisch dus dat u hier een uitgebreide collectie Romeinse archeologische stukken vindt.

Van Romeinse kunst tot pop-art

De collectie bestaat uit Romeinse stukken met thema's als godsdienst, handel en ambacht en het leven van alledag. Daarnaast bevat het museum ook een uitgebreide collectie moderne kunst met regelmatig bijzondere exposities, van pop-art tot hedendaagse expressionisten tot unieke prenten.

Bijzondere architectuur

Het museum, dat in 1999 werd geopend door Koningin Beatrix, is een modern gebouw met strakke lijnen en heldere kleuren. Niet voor niets heeft het bijnamen als 'de blokkendoos' of 'het aquarium' en de architectuur, die contrasteert met de groene omgeving, is nogal eens omstreden... maar zeker de moeite waard. U vindt het museum aan het Kelfkensbos 59.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer