Foto: © Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Categorie:Amsterdam

9x Michelin restaurants in Amsterdam

Dat Nederland inmiddels mee mag draaien aan de culinaire top blijkt zeker ook in de hoofdstad Amsterdam. Met maar liefst drie restaurants met twee Michelinsterren en talloze restaurants met één ster, is Amsterdam ook voor de culinaire fijnproever een heerlijke bestemming!

  • Ontdek de negen beste restaurants in Amsterdam met één of meer Michelinsterren.
  • Amsterdam heeft vier restaurants met 2 Michelinsterren.
  • Laat u verrassen in Amsterdam op culinair gebied!

De 9 Michelin-sterrenrestaurants in Amsterdam zijn:

1. Ciel Bleu ★★☆

In het prachtige Okura hotel dineert  u letterlijk op hoog niveau. Onder leiding van chefkok Onno Kokmeijer eet u op 78 meter hoogte, met een fantastisch uitzicht over Amsterdam, de meest vernieuwende en pure creaties.

Adres: Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

2. Bord’eau ★☆☆

In het prachtige l’Europe hotel, met uitzicht op de rivier de Amstel, dineert u hier in een stijlvolle omgeving de beste creaties van chef Richard van Oostenbrugge. Zeer exclusief.

Adres: Nieuwe Doelenstraat 2, Amsterdam

3. Bolenius ★☆☆

Bij Bolenius eet u mooie gerechten met groenten uit eigen moestuin op de Amsterdamse Zuidas. Bolenius Restaurant is het vlaggenschip van de beweging Dutch Cuisine. Deze beweging zet zich in voor de promotie van de Nederlandse keuken en eetcultuur.

Adres: George Gershwinlaan 30, Amsterdam

4. Lastage ★☆☆

Chefkok Rogier van Dam is klassiek Frans geschoold, maar heeft zijn Nederlandse roots niet verloren. Eenvoud en traditie dus, maar met een telkens vernieuwende twist. Heel bijzonder!

Adres: Geldersekade 29, 1011 EJ Amsterdam 

5. RIJKS® ★☆☆

In RIJKS® wordt de lijn van het Rijksmuseum voortgezet: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord.

Adres: Museumstraat 2, Amsterdam

6. Vermeer ★☆☆

Aan de Prins Hendrikkade kookt chef Christopher Naylor in een ongedwongen sfeer de meest pure en verrassende gerechten voor u.

Adres: Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam

7. Yamazato ★☆☆

Waan u in het serene Japan en geniet van ‘kaiseki ryori’ ofwel, meedere gangen haute cuisine Japans. De serveersters in kimono maken het décor compleet.

Adres: Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

8. RON gastrobar ★☆☆

Ron Blaauw verruilde zijn twee sterren-restaurant voor een heel nieuw concept: Ron’s Gastrobar. Hier eet u kleine (redelijk betaalbare) gerechtjes van absoluut topniveau, vergezeld van de beste wijnen. Inmiddels alweer bekroond met weer een ster.

Adres: Sophialaan 55, Amsterdam

9. Vinkeles ★☆☆

In het trendy Dylan hotel langs de Keizersgracht, kookt chef Dennis Kuipers klassieke Franse gerechten, met een eigen, hedendaagse slag. Spannend en verfijnd!

Adres: Keizersgracht 384, Amsterdam

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer