Amsterdam - Wat te doen in de hoofdstad van Nederland? - Holland.com
Amsterdam

Amsterdam

De hoofdstad Amsterdam heeft al eeuwen een galmende internationale reputatie en trekt nog steeds mensen uit alle windstreken aan. Vandaag de dag genieten 850.000 mensen met meer dan 176 nationaliteiten van de vrije geest van Amsterdam.

  • Ontdek de grachten in Amsterdam tijdens een mooie rondvaart.
  • Ontdek de vele musea als Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Hermitage Amsterdam.
  • Breng een bezoek aan het Anne Frank Museum.

Intieme wereldstad

Wat Amsterdam zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van de 17e-eeuwse historische sfeer en de mentaliteit van een moderne wereldstad. Deze combinatie zorgt voor een vriendelijke en ontspannen omgeving. De kleinschalige gebouwen en de intimiteit van straten, grachten en pleinen creëren een sfeer die bezoekers uniek vinden. Geen enkele andere Europese hoofdstad heeft zo veel oriëntatiepunten en musea per vierkante meter als Amsterdam. De naam van de stad dateert uit de twaalfde eeuw, toen er een dam werd gebouwd in de rivier de Amstel.

Musea in Amsterdam

Er zijn veel musea in Amsterdam. De stad heeft de hoogste dichtheid van musea ter wereld en kent culturele hoogtepunten als het Van Gogh Museum, het Anne Frank huis, de Hermitage Amsterdam en het Rijksmuseum, waar Rembrandts wereldberoemde werk De Nachtwacht hangt. Andere bekende interessante plekjes in Amsterdam zijn het Koninklijk Paleis op de Dam, het Amsterdam Museum, dierentuin Artis, het Joods Historisch Museum en het Rembrandthuis.

Bewonder kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18e eeuw tijdens een bezoek aan Classic Beauties in de Hermitage in Amsterdam. Enkel van 16 juni t/m 13 januari!

Boek een rondvaart door de Amsterdamse grachten en ontdek de historische grachtengordel die sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De beste manier om Amsterdam te ontdekken is op de fiets. Fiets door de stad alsof u zelf een inwoner van Amsterdam bent.

Meer over Amsterdam

U kunt heerlijk winkelen in de Negen Straatjes, de Bijenkorf en Magna Plaza, of op één van de vele markten die overal in de stad te vinden zijn. Ga een hapje eten bij een restaurant op de Nieuwmarkt, in Chinatown of in De Pijp. Ga iets drinken in één van de typische bruine cafés in de traditionele Jordaan, of ervaar de dance-scene in één van de clubs vlakbij de pleinen met het bruisende uitgaansleven: Rembrandtplein en Leidseplein. De beroemde coffeeshops, de rosse buurt en de honderden restaurants, cafés en clubs maken Amsterdam één van de meest bruisende steden van Europa.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum, aan de grachten of net daarbuiten, u vindt in Amsterdam voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Bereikbaarheid en parkeren in Amsterdam

Amsterdam ligt op ongeveer twintig minuten rijden vanaf de Amsterdam Schiphol Airport. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Parkeren in Amsterdam kan op straat, in een garage of, gratis, op een P+R terrein. Meestal geldt in Amsterdam betaald parkeren en dat is niet goedkoop!

Tip van de redactie:

Als u tijd wilt doorbrengen tussen de lokale bevolking, handige weetjes van Amsterdam zoekt of juist de verrassende plekken opzoekt, bekijk dan deze lijst. “Amsterdam Secrets” presenteert de verborgen plekken en onbekende verhalen van Amsterdam. Loop over de ongebaande paden van Amsterdam en ontdek de parels van de stad. 

Watch this video: City Film Amsterdam trailer

Hop on- Hop off Amsterdam

De Hop on- Hop off bus biedt u een uitstekende en uiterst flexibele mogelijkheid om Amsterdam in uw eigen tempo te leren kennen. Onderweg kunt u zo vaak u wilt in- en uitstappen op vele centraal gelegen haltes!

Vond je dit interessant? Ontdek meer