Amsterdam op z’n mooist - Holland.com
Amsterdam

Amsterdam op z’n mooist

Amsterdam in de zomer is Amsterdam op z’n mooist! Ontdek Amsterdam vanaf de straat, het water en de pleinen en geniet van de vele festivals tijdens de zomermaanden.

  • Bezoek de Gay Pride.
  • Ontdek de ‘best bewaarde geheimen’ van Amsterdam tijdens de Open Tuinen Dagen.
  • Amsterdam wordt omgetoverd tot de mooiste concertzaal ter wereld tijdens het Grachtenfestival.

Amsterdam komt pas écht tot leven als de zon schijnt. Want als de terrassen vol zitten, de bootjes in de grachten varen en de parken in volle bloei staan, dan is Amsterdam op z’n mooist. Bovendien is dit het seizoen dat de stad in het teken staat van vele culturele activiteiten en festivals. Kortom, Amsterdam in de zomer mág u niet missen!

Bezoek de Gay Pride en Canal Parade

Lange tijd werd Amsterdam, met z’n tolerante klimaat, de ‘gay capital of the world’ genoemd. Tijdens de jaarlijkse Gay Pride staat Amsterdam in het teken van straatfeesten en op zaterdag is er de bekende Canal Parade. Tientallen grote, versierde boten vol feestende mensen trekken dan door de grachten en overal in de stad is het feest.

Muzikaal genieten van het Grachtenfestival

Het jaarlijkse Grachtenfestival laat mensen kennismaken met klassieke muziek en geeft volop ruimte aan jong toptalent op bijzondere locaties.
Van metrotunnels tot stijlkamers tot grachtenpanden; het Grachtenfestival tovert heel Amsterdam om tot de mooiste concertzaal ter wereld. Het slotevenement is een waar spektakel waarbij wereldberoemde klassieke muzikanten vanaf een ponton op de Prinsengracht spelen en duizenden mensen vanaf de kant en vanuit hun bootjes komen kijken.

Bezoek de Open Tuinen Dagen

Achter de statige gevels van vele grachtenpanden vindt u de best bewaarde geheimen van Amsterdam: grote, schitterend aangelegde tuinen. Zo’n vijfentwintig van deze schitterende tuinen worden één keer per jaar, in de maand juni, opengesteld voor het publiek tijdens de Open Tuinen Dagen. U zult versteld staan van deze unieke oases in de drukke binnenstad.

Verblijf deze zomer in Amsterdam

Dit zijn onze hotel tips:

  1. Overnacht in het Amistad-hotel op steenworp afstand van bekende clubs en de Reguliers Dwarsstraat. Boek snel om tijdens de Gay Pride verzekerd te zijn van een kamer.
  2. Wilt u aan de gracht overnachten? Boek een hotel aan de Prinsengracht of Herengracht.
  3. Bekijk onze selectie van Romantische hotels in Amsterdam.

Bekijk deze video: Een sfeerimpressie van Amsterdam

Zoek naar andere soortgelijke dingen: