Wijken

Oostelijke Eilanden

21 van 28 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het Oostelijk Havengebied, Amsterdams oude zeehaven, is snel veranderd nadat eind vorige eeuw toestemming werd gegeven voor het realiseren van woonprojecten. Beroemde architecten, gespecialiseerd in bouwen aan het water, hebben de oude kades met de havengebouwen veranderd in een modern Amsterdams woongebied.

  • Bezoek deze hotspot voor achitectuurliefhebbers.
  • Shop in een van de vele woonwinkels op de designboulevard.
  • Geniet van het prachtige uitzicht over het IJ.

Modern wonen in historische pakhuizen

U kunt dit relatief nieuwe stedelijke deel van Amsterdam lopend of fietsend verkennen. U zult aan de buitenkant historische pakhuizen zien, terwijl de gebouwen van binnen moderne woonhuizen zijn. U vindt in dit gebied ook veel restaurants, theaters en clubs, zoals bijvoorbeeld het Bimhuis en het Muziekgebouw aan 't IJ.

Ervaar Amsterdam Oost

De Oostelijke Eilanden maken onderdeel uit van Amsterdam Oost. Dit is een van de meest gevarieerde hotspots van Amsterdam. Hier vindt u talloze memorabele restaurants, gezellige bars en zelfs een brouwerij. Ook de meest kindvriendelijke musea én Artis zijn gelegen in dit gezellige stukje van de hoofdstad.

Overnachten in Amsterdam Oost

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Amsterdam Oost vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!